Vind je het leuk om met andere kinderen samen te leren en problemen op te lossen? Heb jij een voorlopig vwo-advies gekregen voor de middelbare school; en wil je alvast vwo-workshops volgen op het Assink lyceum? Geef je dan op voor de workshops die we geven aan aanstaande vwo-leerlingen uit groep 8.

Wanneer?
De workshops vinden plaats na de herfstvakantie en duren tot aan de meivakantie. Ze vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur op de locatie Bouwmeester in Haaksbergen. Onder elke workshop tref je de data aan dat ze worden gehouden.

Herfstvakantie - kerstvakantie: (inschrijving open)
Tussen deze vakanties vinden de modules 'Geheimtaal' en 'De Oudheid leeft' plaats.

Kerstvakantie - voorjaarsvakantie: (inschrijving nog niet open)
Zodra de inschrijving opengaat, tref je hier meer informatie aan over de workshops die worden aangeboden!

Voorjaarsvakantie - meivakantie: (inschrijving nog niet open)

De workshops:

Je kunt kiezen uit verschillende workshops. Iedere workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. Hieronder lees je per workshop wat je gaat doen. Je mag je opgeven voor beide workshops. Indien er teveel inschrijvingen zijn, gaan we loten. De afvallers krijgen dan bij de volgende workshop voorrang.

Geheimtaal

K I L I M Q W G L V M J X”. Stap in de wereld van geheimtaal. Ook nieuwsgierig naar de manier waarop Julius Caesar zijn geheime boodschappen naar zijn veldheren verstuurde? Nou jij niet alleen, dat waren zijn vijanden ook. Zijn brieven werden regelmatig onderschept. Gelukkig was Caesar een kei in cryptologie. Zijn berichten verstuurde hij in deze “geheimtaal”. De vijand snapte niks van dit bericht: “Gd Crqvrsjdqj”. Jij wel? We gaan in deze drie lessen op zoek naar verschillende manieren om je berichten veilig te coderen. En natuurlijk proberen we geheime berichten van de vijand te begrijpen. Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten.

1 november, 8 november en 15 november 2022

De Oudheid leeft

De Grieken en Romeinen zijn toch voltooid verleden tijd? Niets is minder waar! Dat ontdek je tijdens deze workshopronde, waarin je op allerlei manieren met de Oudheid aan de slag gaat. Je proeft zo aan de verschillende onderdelen van de vakken Grieks en Latijn en je leert welke meerwaarde een gymnasiumopleiding heeft. Of je nu twijfelt of dit bij je past, of juist helemaal blij wordt van alles wat met de oude Grieken en Romeinen te maken heeft: je bent van harte welkom. Al tijdens de workshops zul je ontdekken: de Oudheid leeft! Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten.

29 november, 6 december en 13 december 2022

Aanmelden!