Informatieavond

Gymnasium en vwo-plus

Voor ouders van leerlingen van groep 8 met een voorlopig vwo-advies organiseren we een informatieavond op woensdag 11 oktober 2023. Graag vertellen we alles over het gymnasium en vwo-plus programma. Ook gaan we dan in op de Assink junior vwo workshops die we aanbieden voor groep 8 leerlingen. 

  • Woensdag 11 oktober 2023
  • 19.00 tot 20.00 uur (inloop v.a. 18.45 uur)
  • Locatie: Bouwmeester in Haaksbergen

Assink junior vwo
De eerste workshop van Assink junior vwo start op dinsdag 14 november 2023. De workshops vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur op de locatie Bouwmeester in Haaksbergen. Elke workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.

Meer info over Assink junior vwo

Aanmelden

Gymnasium en vwo-plus
Op het Assink lyceum bieden we zowel gymnasium als vwo-plus aan. Net als op het gymnasium worden leerlingen op het vwo ook in zes jaar voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs. Het grote verschil is, dat leerlingen op het gymnasium naast de vakken die vwo-leerlingen volgen vanaf de eerste klas ook Latijn en/of Grieks volgen. Van gymnasiumleerlingen vragen we dan ook het nodige extra omdat zij deze klassieke talen volgen naast alle vwo-vakken. Ook krijgen zij extra opdrachten en projecten.

Leerlingen met een eenduidig vwo-advies die extra uitdaging wensen, nieuwsgierig zijn en graag onderzoek doen, kunnen (na selectie) deelnemen aan het vwo-plus programma. Naast het vwo-diploma behaalt de leerling ook het vwo-plus certificaat.