Open Huis Rekkenseweg

Als je volgend jaar voor het eerst naar de middelbare school gaat, is dat best spannend! Ben jij benieuwd of het Assink lyceum een school voor jou is? Bezoek dan in de week van 24 januari tot en met 28 januari ons Open Huis! Tijdens deze week organiseren wij veel verschillende online activiteiten waarmee jij het Assink lyceum beter leert kennen. Op deze pagina laten we zien welke activiteiten we organiseren en hoe jij jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Het programma

Chat met een leerling

Op dinsdag 25 januari en donderdag 26 januari kun je chatten met een van onze leerlingen! Via de chat kun je al jouw vragen stellen aan leerlingen die vorig jaar de stap hebben gemaakt van de basisschool naar de middelbare school. Zij kunnen jou alles vertellen over hun ervaringen met het Assink lyceum. Meld je via onze afsprakenplanner aan voor de leerlingenchat. Per ronde kunnen 10 mensen zich inschrijven.

Voer online gesprekken over diverse onderwerpen

Veel informatie over onze school krijg je door het terugkijken van de presentaties van Beleef het Assink. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je naar aanleiding hiervan nog vragen hebt. Daarom kun je op maandag 24 januari en dinsdag 25 januari deelnemen aan online gesprekken. Dit zijn korte gesprekjes van 10 minuten die je voert met één leerling of één leraar. Tijdens deze gesprekken kun je al jouw vragen stellen over veel verschillende onderwerpen. De gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams. Je wordt uiterlijk een dag van tevoren per mail hiervoor uitgenodigd. 

We leggen hieronder uit wat de onderwerpen zijn voor de gesprekken. Via de afsprakentool plan je eenvoudig één of meerdere gesprekken in.

Rondleidingen op school afgelast
In tegenstelling tot eerdere berichten, kunnen we in verband met de geldende maatregelen helaas toch geen fysieke rondleidingen organiseren. 

Algemene vragen 
Heb je een vraag die je niet kwijt kunt bij een van de andere onderwerpen? Meld je dan aan voor ‘Algemene vragen’. Tip! Je kunt ook de online presentatie terugkijken van de locatie Rekkenseweg die we voor Beleef het Assink hebben opgenomen.

Stamtijd
Drie keer in de week start je in een kleine groep op, samen met je mentor. Je mentor helpt je daarbij als een echte coach. Stamtijd is een van de vier bouwstenen van het Talentgericht onderwijs. Lees meer! 

Begeleiding en ondersteuning / LWOO
Wist je dat wij vier verschillende niveaus van ondersteuning hebben? Welke dat zijn lees je hier. Ook kun je de online presentatie over begeleiding en ondersteuning terugkijken die we tijdens Beleef het Assink hebben opgenomen. Vragen over leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) kun je hier kwijt.

Dyslexie
Stel al je vragen die je hebt over dyslexie.

Technologisch Centrum
Zelf een spelcomputer bouwen? Of een honderd procent duurzame auto ontwerpen? In het Technologisch Centrum op de locatie Rekkenseweg ga je aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Lees meer over het Technologisch Centrum en bekijk hoe het er straks na de verbouwing eruit komt te zien!

DOE
DOE staat voor Denken, Ontwikkelen, Ervaren en wordt aangeboden in dakpanklas BK. Lees hier meer over DOE. Je kunt ook de online presentatie bekijken die we tijdens Beleef het Assink hebben gegeven.

Meld je aan!

Via deze afsprakenplanner meld je jezelf aan voor de online gesprekken. Selecteer een datum naar keuze en kies welke activiteit je wilt volgen. Je kunt jezelf aanmelden per activiteit. Voor meerdere activiteiten vul je het formulier dus meerdere keren in. We vinden het superleuk als jij er ook bij bent. Zien we je daar?

Sluiting inschrijving:

  • De gesprekken die maandag 24 januari plaatsvinden: inschrijven mogelijk t/m zondag 23 januari 18.00 uur.   
  • De gesprekken die dinsdag 25 januari plaatsvinden: inschrijven mogelijk t/m maandag 24 januari 18.00 uur.
  • Voor de leerlingchat op woensdag 26 januari: inschrijven mogelijk t/m dinsdag 25 januari 18.00 uur. 

Zijn er geen online gesprekken meer beschikbaar, maar wil je toch graag een gesprek? Stuur dan een mail naar communicatie@hetassink.nl

Stel je vraag

Heb je vragen over ons Open Huis? Stuur dan een mailtje naar communicatie@hetassink.nl. We komen zo snel mogelijk bij jou terug met een antwoord.

Nu alvast kennismaken?

Wil je nu al meer weten over het Assink lyceum? Of wil je jezelf vast voorbereiden op een gesprek? Via onderstaande link kun je de presentaties van Beleef het Assink nog eens terugkijken. Hierin vertellen we alles over de locatie Rekkensweg, begeleiding en ondersteuning en DOE. In deze video laten we jou de locatie Rekkenseweg alvast zien!

Meer video's bekijken

Zo komt het Technologisch Centrum eruit te zien!

Bekijk meer sfeerimpressies en lees alles over het Technologisch Centrum