Open Huis Van Brakelstraat

Als je volgend jaar voor het eerst naar de middelbare school gaat, is dat best spannend! Ben jij benieuwd of het Assink lyceum een school voor jou is? Bezoek dan in de week van 24 januari tot en met 28 januari ons Open Huis! Tijdens deze week organiseren wij veel verschillende online activiteiten waarmee jij het Assink lyceum beter leert kennen. Op deze pagina laten we zien welke activiteiten we organiseren en hoe jij jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Het programma

Chat met een leerling

Op dinsdag 25 januari en donderdag 26 januari kun je chatten met een van onze leerlingen! Via de chat kun je al jouw vragen stellen aan leerlingen die vorig jaar de stap hebben gemaakt van de basisschool naar de middelbare school. Zij kunnen jou alles vertellen over hun ervaringen met het Assink lyceum. Meld je via onze afsprakenplanner aan voor de leerlingenchat. Per ronde kunnen 10 mensen zich inschrijven.

Voer online gesprekken over diverse onderwerpen

Veel informatie over onze school krijg je door het terugkijken van de presentaties van Beleef het Assink. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je naar aanleiding hiervan nog vragen hebt. Daarom kun je op maandag 24 januari, dinsdag 25 januari en donderdag 27 januari deelnemen aan online gesprekken. Dit zijn korte gesprekjes van 10 minuten die je voert met één leerling of één leraar. Tijdens deze gesprekken kun je al jouw vragen stellen over veel verschillende onderwerpen. De gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams. Je wordt uiterlijk een dag van tevoren per mail hiervoor uitgenodigd. 

We leggen hieronder uit wat de onderwerpen zijn voor de gesprekken. Via de afsprakentool plan je eenvoudig één of meerdere gesprekken in.

Rondleidingen op school afgelast
In tegenstelling tot eerdere berichten, kunnen we in verband met de geldende maatregelen helaas toch geen fysieke rondleidingen organiseren. 

Algemene vragen 
Heb je een vraag die je niet kwijt kunt bij een van de andere onderwerpen? Meld je dan aan voor ‘Algemene vragen’. Tip! Je kunt ook de online presentatie terugkijken van de locatie Van Brakelstraat die we voor Beleef het Assink hebben opgenomen.

Stamtijd (Mentoraat)
Drie keer in de week start je in een kleine groep op, samen met je mentor. Je mentor helpt je daarbij als een echte coach. Stamtijd is een van de vier bouwstenen van het Talentgericht onderwijs. Lees meer! 

Ateliertijd
Ateliertijd is tijd om nog een stap verder te gaan in jouw ontwikkeling. Dit is de tijd om te verwerken, te versnellen of te vertragen. Dat wat jij nodig hebt. Jij kiest zelf wat je wilt leren, in jouw eigen tempo. In de video van Talentgericht onderwijs vertellen we je meer over Ateliertijd. 

Toptijd
Toptijd is de tijd waarin je jouw talenten ontdekt en ontwikkelt.Twee uur in de week werk je aan een keuzegebied: Ondernemerschap, Design, Technologie, Gezondheid en Internationalisering. In de video van Talentgericht onderwijs vertellen we je meer over Toptijd.

Decaan

Begeleiding en ondersteuning
Wist je dat wij vier verschillende niveaus van ondersteuning hebben? Welke dat zijn lees je hier. Ook kun je de online presentatie over begeleiding en ondersteuning terugkijken die we tijdens Beleef het Assink hebben opgenomen.

Dyslexie
Stel al je vragen die je hebt over dyslexie.

LWOO
Stel al je vragen die je hebt over leerwegondersteunend onderwijs.

DOE
DOE staat voor Denken, Ontwikkelen, Ervaren en wordt aangeboden in dakpanklas BK. Lees hier meer over DOE. Je kunt ook de online presentatie bekijken die we tijdens Beleef het Assink hebben gegeven.

Dienstverlening en producten
Bij Dienstverlening en producten staan de algemene (ict-)vaardigheden centraal, evenals jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je verder met groen, economie, sport of creativiteit, dan zit je binnen binnen D&P goed. Lees meer over D&P.

Meld je aan!

Via deze afsprakenplanner meld je jezelf aan voor de online gesprekken. Selecteer een datum naar keuze en kies welke activiteit je wilt volgen. Je kunt jezelf aanmelden per activiteit. Voor meerdere activiteiten vul je het formulier dus meerdere keren in. We vinden het superleuk als jij er ook bij bent. Zien we je daar?

Sluiting inschrijving:

  • De gesprekken die maandag 24 januari plaatsvinden: inschrijven mogelijk t/m zondag 23 januari 18.00 uur.   
  • De leerlingchat op woensdag 26 januari: inschrijven mogelijk t/m dinsdag 25 januari 18.00 uur.
  • De gesprekken die donderdag 27 januari plaatsvinden: inschrijven mogelijk t/m woensdag 26 januari 18.00 uur.
  • De leerlingchat op vrijdag 28 januari: inschrijven mogelijk t/m donderdag 27 januari 18.00 uur.

Zijn er geen online gesprekken meer beschikbaar, maar wil je toch graag een gesprek? Stuur dan een mail naar communicatie@hetassink.nl

Nu alvast kennismaken?

Wil je nu al meer weten over het Assink lyceum? Of wil je jezelf vast voorbereiden op een gesprek? Via onderstaande link kun je de presentaties van Beleef het Assink nog eens terugkijken. Hierin vertellen we alles over de locatie Van Brakelstraat, begeleiding en ondersteuning en DOE. In deze video laten we jou de locatie Van Brakelstraat alvast zien!

Meer video's bekijken

Stel je vraag

Heb je vragen over ons Open Huis? Stuur dan een mailtje naar communicatie@hetassink.nl. We komen zo snel mogelijk bij jou terug met een antwoord.