Aan de slag met kunst en cultuur tijdens Toptijd

14-11-2023

Op dinsdag 31 oktober presenteerden zich 4 kunstenaars en 1 podcastmaker aan 27 leerlingen. Samen met de kunstenaars gaan de leerlingen kunst maken waarbij het thema “carnaval” is. Volgend jaar zullen de werken van leerlingen tijdens carnaval zichtbaar zijn en in juli tijdens de Haaksbergse kunstmarkt.

Het project heeft als doelstelling om de kunst en cultuur beoefening in Haaksbergen een stimulans te geven, enerzijds door het betrekken van nieuwe jonge inwoners bij het maken van kunst en cultuur, en anderzijds door het bevorderen van kennisoverdracht door de meer ervaren Haaksbergse cultuurmakers.

De leerlingen van het Assink lyceum doen mee met dit traject in het kader van Toptijd. Ze krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen. De workshops; schilderen, beeldhouwen met ijzer, pentekenen, graffiti en podcasten worden gegeven door in Haaksbergen woonachtige en/of actieve beeldende kunstenaars. De leerlingen kunnen zelf kiezen bij welke kunstenaar ze workshops willen gaan volgen.

Met dit project wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

RTV Sternet heeft er een leuke video van gemaakt!

 

 

Beeldende Carnavalskunst

Ga terug