Nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuws items. Je kunt per item doorklikken voor meer informatie. 

Kluun brengt een bezoek aan het Assink lyceum

7 juni 2024

Het was een dag dat ging over het leukste wezen op aarde: de puber, met een hoodie als uniform. Afgelopen woensdag bezocht Kluun, schrijver van het boek "Help ik heb een puber" het Assink lyceum. 's Ochtends opende hij de studiedag voor alle leraren en onderwijsassistenten. 's Avonds konden ouders de voorstelling bijwonen!

Lees meer

Kluun En Ouderraad

Theater en retorica tijdens de jaarlijkse gymnasiumdag

19 mei 2024

Gymnasiasten uit klas 3 en klas 5 hebben zich op dinsdag 14 mei, tijdens de gymnasiumdag, de gehele dag beziggehouden met theater en retorica.

Lees meer

Whatsapp Image 2024 05 14 At 19.43.12

Realisatie nieuwbouw Assink lyceum vraagt om keuzes

15 mei 2024

Ruim een jaar geleden stelde de gemeenteraad een Integraal Huisvestingsplan vast, waarin onder meer werd uitgesproken dat de plannen voor nieuwbouw van het Assink lyceum geconcretiseerd moesten worden. Het nu uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek maakt daar deel van uit. De totale investering voor een nieuw schoolgebouw is in het onderzoek geraamd op ongeveer 26 miljoen euro. Het is nodig om ruimte in de begroting van de gemeente te maken door keuzes te maken op andere vlakken.

Lees meer

Locatie Bouwmeester

Herdenking Buurserstraat 'Vergisbombardement'

26 maart 2024

Ingetogen herdenking van het “vergisbombardement” op Haaksbergen 24 maart 1945. 79 jaar geleden op 24 maart 1945 om 09:23 uur, een week voor de bevrijding, lieten 18 geallieerde bommenwerpers honderden zware fragmentatiebommen vallen in de veronderstelling een Duitse stad te raken. Het gevolg: 54 doden, ruim 200 gewonden en heel veel schade aan een groot deel van Haaksbergen.

Lees meer

Herdenking4

Bezoek aan Sekundarschule Horn Bad Meinberg

25 maart 2024

Op woensdag 13 maart was het zover: de leerlingen van klas 2 GVPlus verzamelden zich om 8.15 uur op het station in Hengelo. Om 8.30 uur vertrokken zij samen met mevrouw Wilderink, mevrouw Mäkelburg en meneer Welberg voor een driedaagse reis naar Horn Bad Meinberg om een bezoek te brengen aan de Sekundarschule in Horn Bad Meinberg.

Lees meer

Bezoek Duitsland3

Belangrijk moment in aanpak binnenklimaat Assink lyceum

22 maart 2024

Op vrijdag 22 maart werd in alle vroegte een deel van de straat afgezet, zodat met een enorme hijskraan de eerste luchtbehandelingskast op het dak van de locatie Bouwmeester kon worden geplaatst. Een belangrijk moment in de aanpak van het binnenklimaat op de locatie van het Assink lyceum in Haaksbergen.

Lees meer

Plaatsing LBK3

Iftar voor leerlingen en docenten

14 maart 2024

Op dinsdagavond 12 maart vond een bijzonder samenzijn plaats. Op de locatie Parallelweg in Neede werd een iftar georganiseerd voor alle leerlingen en docenten van de locatie Parallelweg.

Lees meer

Iftar PW3

Leerlingen presenteren profielwerkstuk tijdens postermarkt

13 maart 2024

Op het Assink lyceum hebben ze in 6 vwo een bijzondere twist gegeven aan het profielwerkstuk. Daar werd voor het eerst het profielwerkstuk gepresenteerd door middel van een postermarkt. Een officiële én feestelijke afsluiting van een periode waarin leerlingen keihard hebben gewerkt aan hun meesterstuk.

Lees meer

IMG 0316

Entangled with

7 maart 2024

Zestien Leerlingen uit 5 vwo Kunst Beeldende Vorming hebben de opdracht gekregen voor een project met als hoofdthema duurzaamheid. Het project begon met het uitzoeken van een bestaand voorwerp bij kringloopwinkel Wawollie in Haaksbergen.

Lees meer

Duurzame Kunst 5V

Terugblik Early Bird intake

6 maart 2024

Het is dinsdag 5 maart, bijna 15.30 uur. De loper is uitgerold, ballonnen opgeblazen en hapjes en drankjes in overvloed! Het team van het Assink lyceum staat klaar om leerlingen van groep 8, die volgend jaar naar het Assink lyceum willen, op feestelijke wijze te verwelkomen! De Early Bird intake is begonnen! Blik met ons terug op deze geslaagde activiteit.

Lees meer

784777Cc 158E 46B3 938B B1d2fd133bd5

Assink lyceum zet koers naar mooie toekomst met verbeterde huisvesting

27 februari 2024

Het Assink lyceum, als toonaangevende middelbare school in Haaksbergen, Neede en Eibergen en onderdeel van Stichting Portuur, doet grootse investering in de verbetering van de onderwijshuisvesting.

Lees meer

Assink Lyceum Bouwmeester

Assink lyceum nodigt ‘vroege vogels’ uit voor Early Bird intake

15 februari 2024

Voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool staat deze periode volledig in teken van de middelbare schoolkeuze. Nu de open dagen achter de rug zijn, is het tijd om de balans op te maken en na te denken welke middelbare school het gaat worden. Dit schooljaar is er voor het eerst sprake van een centrale aanmeldweek. Van 25 t/m 31 maart kunnen leerlingen zich inschrijven bij de middelbare school van hun keuze. Het Assink lyceum wil graag al eerder kennismaken met de nieuwe brugklassers en organiseert daarom een Early Bird intake op dinsdag 5 maart.

Lees meer

Banner Leerling Trap PW2

Excursie Museumpark Orientalis

14 februari 2024

Het onderwijs op het gymnasium bestaat niet enkel uit ‘gewone’ lessen, maar ook uit verschillende projecten in en naast de lessen. Een van de activiteiten is de jaarlijkse excursie met de gymnasiasten uit klas 1, 2 en 3. Dit jaar is op vrijdag 9 februari Nijmegen bezocht. 

Lees meer

Whatsapp Image 2024 02 09 At 18.29.19

Succesvolle leespromotieweek

13 februari 2024

In het kader van leesbevordering heeft er, deze week, een leespromotieweek plaatsgevonden op onder andere de locatie Parallelweg. Elke docent heeft zijn favoriete boek meegenomen naar de lerarenkamer met zijn/haar persoonlijke boodschap erop geschreven om collega’s te enthousiasmeren. De tafel in de docentenkamer lag vol met leuke boodschappen en prachtige boeken.

Lees meer

Leespromotieweek (1)

Haalbaarheidsonderzoek naar nieuwbouw Assink lyceum

24 januari 2024

Met de totstandkoming van het integraal huisvestingsplan van de gemeente Haaksbergen in 2022, is een nieuwbouwlocatie voor Haaksbergen weer op de agenda gezet.

Lees meer

Locatie Bouwmeester

Vmbo-leerlingen bouwen zelfvoorzienend tiny house

18 januari 2024

Sterk staaltje techniek onderwijs in de Achterhoek. Een groep vierdejaars vmbo-leerlingen van het Assink lyceum van de locatie Parallelweg in Neede zijn gestart met een ambitieus project. Het bouwen van een zelfvoorzienend, bio-based tiny house. Peter Davids, eigenaar van het lokale ‘Davids bouwkundig ontwerp- en adviesbureau’ zit het overleg voor. Tekeningen worden uitgevouwen en over de tafel uitgespreid.

Lees meer

Ontwerp Tiny House2

Leerlingen volgen clinic: gefilmd door Goedemorgen Nederland

11 januari 2024

Helaas geen marathon in Haaksbergen, maar wel heel veel schaatsplezier! Ook voor leerlingen van het Assink lyceum. Klas 3H4 van de locatie Bouwmeester mocht tijdens de gymles een clinic volgen bij Mark van der Meijde. Goedemorgen Nederland was daarbij om dit te filmen! 

Lees meer

Schaatsclinic

Eerste 2 lesuren vervallen i.v.m. gladheid

11 januari 2024

Zoals je ongetwijfeld in de media hebt vernomen, is er sprake van code oranje. Het is op dit moment buiten spekglad en er gebeuren in onze regio diverse (ernstige) ongelukken. Het is niet duidelijk hoe de situatie morgenochtend is.

Lees meer

Gladheid

Terugblik kerstmarkt locatie Parallelweg

21 december 2023

Dinsdag 19 december was het zo ver: De kerstmarkt van het Assink lyceum locatie Parallelweg Neede. Maar liefst 150 leerlingen hebben deze avond verzorgd door het voorbereiden, aankleden en verkopen van hun gemaakte producten.

Lees meer

Kerstmarkt Parallelweg 2

Audities voor musical 2024

18 december 2023

In het najaar van 2024 is het weer zover; de nieuwe musical van het Assink lyceum staat op de planken. Ook dit is, net als Kerstmist (2019) en Wolkenjagers (2022) weer een compleet origineel verhaal met liedjes die we zelf hebben geschreven.

Lees meer

Nr 3 Musical

Kerstvoorstelling Mislukte Kerst

14 december 2023

Op weg naar Kerst hebben leerlingen van het Assink lyceum locatie Rekkenseweg in Eibergen tijdens Toptijd een toneelstuk in elkaar gedraaid met als titel MISLUKTE KERST. Gaat het deze Kerst lukken om de saamhorigheid van twee zussen en hun gezin te vinden? Heeft opa nog iets te vertellen? Wat doen die decorbouwers?

Lees meer

Kerstmis

Kom naar de kerstmarkt!

13 december 2023

Dinsdag 19 december 2023 vindt de jaarlijkse kerstmarkt van het Assink lyceum plaats. Op de locatie Parallelweg stallen derdejaars leerlingen van het profiel Dienstverlening & Producten hun zelfgemaakte producten uit. Zo kun je je kerstcollectie uitbreiden met bijvoorbeeld unieke 3D-geprinte producten of door de leerlingen zelfbedachte ontwerpen uit de lasercutter. Er zijn lekker hapjes en drankjes verkrijgbaar en er is veel te beleven! De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel: Speelweek Neede.

Lees meer

Kerstmarkt PW

Schoolsluiting dinsdagmiddag 12 december locaties Haaksbergen

12 december 2023

In verband met een storing bij Vitens (breuk in de waterleiding) kunnen we op de locaties in Haaksbergen geen gebruik maken van o.a. de toiletten en andere watervoorzieningen. Dit kan de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers in gedrang brengen.

Lees meer

Water

Prijsuitreiking prijsvraag open huis

1 december 2023

Tijdens het open huis op 8 november kon je meedoen aan een prijsvraag: verzamel de letters die je in de verschillende lokalen vindt en maak daarvan een woord. De oplossing was: AVONTUUR!

Lees meer

Prijsuitreiking Open Huis2

Waterchallenge

30 november 2023

Op het Assink lyceum is er in de week van 27 november tot en met 1 december een waterchallenge. De locatie Bouwmeester in Haaksbergen en Rekkenseweg in Eibergen gaan de uitdaging aan om een schoolweek lang alleen maar water te drinken.

Lees meer

Waterchallenge

Aan de slag met kunst en cultuur tijdens Toptijd

14 november 2023

Op dinsdag 31 oktober presenteerden zich 4 kunstenaars en 1 podcastmaker aan 27 leerlingen. Samen met de kunstenaars gaan de leerlingen kunst maken waarbij het thema “carnaval” is. Volgend jaar zullen de werken van leerlingen tijdens carnaval zichtbaar zijn en in juli tijdens de Haaksbergse kunstmarkt.

Lees meer

Beeldende Carnavalskunst

Nieuw in schooljaar 2024-2025: Cambridge English

7 november 2023

Met ingang van het nieuwe schooljaar bieden we Cambridge English aan. Met een diploma Cambridge English toon je aan op een hoog niveau het Engels te beheersen. Je kunt hiermee in het buitenland studeren of een Engelstalige studie doen.

Lees meer

Logo CE

Klassieke Marathondag

6 november 2023

Op woensdag 1 november vond de jaarlijkse Klassieke Marathondag plaats. Een dag voor alle gymnasiumleerlingen van het Assink lyceum, waarbij gewone lessen vervallen. In plaats daarvan werden er allerlei workshops aangeboden, die passen bij het jaarthema van het gymnasium. Leerlingen uit klas 1 tot en met 6 konden allemaal die workshops volgen.

Lees meer

Klassieke Marathondag2

Voorstelling: 'Een vakantie om nooit te vergeten'

31 oktober 2023

Op vrijdag 17 november wordt er in Theater de Kappen een voorstelling gegeven waarin leerlingen van de locatie Bouwmeester aan meedoen! Een unieke en multimediale voorstelling waarin wordt gedanst, verteld, gezongen, geacteerd en scenes zijn verfilmd. Met medewerking van MiDanza, ClipperS Crew Singers, HAVIC en het Assink lyceum.

Lees meer

Voorstelling Vakantie Om Nooit Te Vergeten

Even voorstellen

7 september 2023

Marianne Heijting-Steursma is de nieuwe directeur van het Assink lyceum. Ze stelt zich graag aan jullie voor!

Lees meer

230907 Even Voorstellen Marianne

Storing telefonie opgelost

20 juni 2023

Dinsdag 20 juni is de monteur op locatie geweest en heeft de apparatuur vervangen. Alles is getest en lijkt weer naar behoren te werken. We gaan ervanuit dat de problemen met de telefonie zijn opgelost en dat de locaties weer volgens de gebruikelijke nummers bereikbaar zijn. Woensdag 21 juni blijven de calamiteiten nummers nog even als back-up in de lucht.

Lees meer

Telefoon Klein

Basisscholen volgen lessen in het Techno Centrum

20 juni 2023

Afgelopen jaar hebben al veel basisscholen de locatie Rekkenseweg in Eibergen bezocht om daar gebruik te maken van het Techno Centrum. Ze hebben hier op kleine schaal kennis gemaakt met verschillende projecten. Het project ‘Slimme handen’ zorgt voor een vervolg richting de lokale bedrijven, waar kinderen het geleerde terugzien op grote schaal.

Lees meer

3Bezoek Doeschot2

Samensmelting bovenbouw vmbo op locatie Parallelweg

13 juni 2023

Volgend schooljaar gaan de bovenbouw leerlingen van de locatie Van Brakelstraat naar de locatie Parallelweg. Hierdoor wordt de vmbo bovenbouw gecentraliseerd op de locatie Parallelweg in Neede en wordt de locatie Van Brakelstraat een onderbouw locatie. Om de leerlingen met elkaar kennis te laten maken, werd er een leuke activiteit georganiseerd onder het motto 'De samensmelting op de Parallelweg'.

Lees meer

Samensmelting Locatie PW

Leerlingen tonen kunstwerken in Theater De Kappen

7 juni 2023

Een aantal eindexamenleerlingen van het vak Kunst Beeldende Vorming is geselecteerd om hun werk tentoon te stellen in de Pop Up Galerie 'Kunst in de Kappen'. Dit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Amateurkunst.

Lees meer

Joyce Ter Woorst

Bedrijfsbezoek tijdens Toptijd module Jong Ondernemen

26 mei 2023

Met de vierde klas leerlingen havo/vwo, die de Toptijd module Jong Ondernemen volgen, brachten we begin mei een bedrijfsbezoek aan Leferink in Haaksbergen. Henk Temmink gaf de leerlingen mee wat volgens hem het belangrijkste is voor een succesvolle ondernemer en bedrijf; ‘Lef, Geloof en Ondernemend’.

Lees meer

Bedrijfsbezoek Leferink

Gala voor eindexamenkandidaten locatie Bouwmeester

25 mei 2023

Op dit moment zijn onze eindexamenleerlingen hard aan het bikkelen voor de examens. Vandaag, 25 mei, staan onder andere de vakken economie, natuurkunde en biologie op het programma. Om even weer in de relaxmodus te komen, een terugblik naar het spetterende gala van donderdag 20 april op de locatie Bouwmeester in Haaksbergen.

Lees meer

Gala Bouwmeester2

Project Slimme handen

25 mei 2023

We bieden als school een project voor leerlingen die praktisch ingesteld zijn en graag leren vanuit de praktijk. Kinderen die plezier beleven aan het werken met hun handen affiniteit hebben met techniek en technologie. Hiervoor hebben we het project ‘Slimme handen’ opgezet. Kinderen gaan tijdens dit project in een kleine groep samen met een coach een bedrijfsbezoek afleggen en een praktijkles volgen.

Lees meer

Pure Energie

Feestelijke uitreiking certificaten Anglia

24 mei 2023

Dinsdagochtend 23 mei zijn de leerlingen die geslaagd zijn voor het Anglia examen door hun docent Elvira Boswinkel in het zonnetje gezet.

Lees meer

Anglia1

Jaarlijkse gymnasiumdag op het Assink lyceum

16 mei 2023

Eenmaal per jaar organiseren de leerlingen die gymnasium volgen, een gymnasiumdag. De leerlingen laten op deze dag meer zien van de projecten die op het gymnasium worden gedaan. Ze voeren dan een toneelstuk op en er wordt een redevoering voorgedragen.

Lees meer

Masker Medusa

Workshop fietsband plakken

15 mei 2023

Als je dagelijks fietst, bestaat de kans op een lekke band. Stel dat dat gebeurt, wat doe je dan? Laat je die door een van je ouders repareren of breng je je stalen ros naar de fietsenmaker? Leerlingen van de locatie Van Brakelstraat kunnen dit nu helemaal zelf!

Lees meer

Workshop Band Plakken3

Toptijd project Midwinterhoorn maken

19 april 2023

Op dinsdag 18 april is tijdens Toptijd het project Midwinterhoorn afgerond. Gedurende 11 weken hebben de leerlingen onder begeleiding van een grote groep vrijwilligers een eigen midwinterhoorn gebouwd. 

Lees meer

Midwinterhoorns

Studiereis vwo-plus leerlingen Horn Bad Meinberg

28 maart 2023

Op woensdag 15 maart vertrokken de vwo-plus leerlingen uit leerjaar 2 vanaf station Enschede naar het Duitse Horn Bad Meinberg om daar de leerlingen van de Sekundarschule Horn Bad Meinberg te bezoeken.

Lees meer

IMG 20230316 191228487

Portret schilderen gesneuvelde militair

20 maart 2023

Leerlingen van de locatie Parallelweg die dit schooljaar eindexamen doen, doen een bijzonder project voor beeldende vorming. Leerlingen schilderen een portret van een militair die gesneuveld is tijdens de bevrijding en begraven ligt in Holten. Leerlingen krijgen hiervoor les van een kunstschilder. Twee bestuursleden van de stichting Holten War Cemetery kwamen langs om de vorderingen te bekijken.

Lees meer

Holten War Cemetary5

Presentatie en diploma-uitreiking Honoursprogramma UT

17 maart 2023

Op donderdagavond 16 maart presenteerden Roos Pelle en Annabel Wielens op de Universiteit Twente in Enschede met passende trots hun onderzoeken voor Pre-U. Deze presentaties waren de afsluitende opdracht van de tweejarige Academic Track van het Honoursprogramma van Pre-U. Het was een feestelijke avond. Omringd door glunderende ouders, namen de leerlingen hun diploma plechtig in ontvangst.

Lees meer

230317 Honoursprogramma

Marit van basisschool Los Hoes wint wiskundetest

15 maart 2023

De wiskundetest van het Assink lyceum is gewonnen door Marit uit groep 8 van basisschool Los Hoes. De wiskunde kennistest vond plaats tijdens het open huis op 31 januari. Marit: “Ik wist nog niet hoe je de wortel van een getal moest trekken. Gelukkig konden mijn ouders dat uitleggen. Daarna kon ik de opdracht zelf maken.”

Lees meer

Open Huis Wiskundetest

Deelname aan First LEGO League

14 maart 2023

De locatie Rekkenseweg heeft in februari met twee teams deelgenomen aan de First LEGO League in de Achterhoek. Daar gingen zij de strijd aan met de leerlingen van andere scholen. De regiofinale vond plaats bij de DRU in Ulft. In totaal deden er zes teams mee. In de prachtige oude fabriekshallen konden de leerlingen helemaal losgaan met allerlei moderne High Tech spullen. 

Lees meer

Lego League

Leespromotieweek 13 t/m 17 maart

13 maart 2023

Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van 15-jarigen zich op het laagste niveau sinds vijftien jaar bevindt. Volgens het Assink lyceum is het hoog tijd om hier iets aan te doen. Daarom vindt van 13 tot en met 17 maart de leespromotieweek plaats. Op elke locatie wordt aandacht besteed aan het bevorderen van leesmotivatie en leesvaardigheid.

Lees meer

Leespromotieweek RW2

EHBO-diploma voor de BSM-leerlingen uit 4 havo

9 maart 2023

Leerlingen uit 4 havo hebben voor het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) een EHBO-cursus gevolgd. De lessen EHBO werden gegeven door de docenten BSM. De cursus werd met een officieel examen afgesloten en stond onder leiding van instructeur van het Rode Kruis. Leerlingen gingen in tweetallen alle competenties af. Van reanimatie tot de stabiele zijligging, maar gingen o.a. ook aan de slag met het verbinden van wonden en het geven van eerste hulp bij een beenbreuk. Op het Assink lyceum wordt al heel wat jaren het vak BSM gegeven, maar wat houdt het vak eigenlijk in? In dit nieuwsitem vertellen we er meer over.

Lees meer

Thumbnail 20230217 102723

Leerlingen nemen met succes voor twee dagen restaurant over

16 februari 2023

Derdejaars vmbo-leerlingen van het Assink lyceum hebben, voor het vak D&P, twee dagen het Grand Café Time For You in Neede overgenomen. De leerlingen hadden alles zelf in handen: van voorbereiding tot promotie en van het bereiden van een driegangenmenu tot het serveren hiervan. Zeker 60 gasten hebben genoten van een Italiaans of Mexicaans driegangenmenu.

Lees meer

Overname Restaurant Grand Cafe Time For You

Vwo-plus: Creatieve Technologie en Internationalisering

14 februari 2023

Leerlingen met een eenduidig vwo-advies die op zoek zijn naar meer uitdaging, nieuwsgierig zijn en graag onderzoek doen, kunnen deelnemen aan het vwo-plus programma. Om hieraan deel te kunnen nemen, moeten zij een motivatiebrief schrijven, waarin ze aangeven waarom ze aan vwo-plus willen deelnemen en waarom ze hiervoor geschikt zouden zijn.

Lees meer

IMG 20230209 WA0000

Assink lyceum komt in actie voor Turkije en Syrië

13 februari 2023

Op maandag 6 februari heeft een verschrikkelijke ramp het leven van tienduizenden mensen in Turkije en Syrië volledig veranderd. Meerdere krachtige aardbevingen en naschokken hebben een enorme schade aangericht. Duizenden mensen zijn al overleden en vele anderen raakten gewond. In Nederland wordt via giro 555 geld ingezameld om de slachtoffers te helpen. Ook het Assink lyceum slaat de handen ineen om de slachtoffers een hart onder de riem te steken.  

Lees meer

Inzamelingsactie PW

Schoolbrede trajectklas voorkomt vroegtijdig schoolverlaten

26 januari 2023

Sinds schooljaar 2020-2021 heeft het Assink lyceum een schoolbrede trajectklas. De trajectklas is een kleinschalige voorziening binnen onze school die bedoeld is voor leerlingen die (tijdelijk) niet kunnen functioneren in de reguliere onderwijssetting. Binnen de trajectklas ontvangt de leerling begeleiding op maat, gericht op zijn specifieke onderwijsbehoefte. Het doel van de begeleiding is de leerling terug te laten keren naar de reguliere onderwijssetting en voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

Lees meer

Assink Lyceum Begeleiding

Besluit Onderwijs en Herhuisvesting

19 januari 2023

Onze regio heeft te maken met een demografische krimp, wat wil zeggen dat de bevolkingsomvang – en daarmee ook het leerlingenaantal op onze school – sterk terugloopt. Deze krimp heeft financiële consequenties en daarmee ook gevolgen voor de instandhouding van ons onderwijs en de borging van de onderwijskwaliteit. 

Lees meer

Van Brakelstraat

Onderwijs en Herhuisvesting

20 december 2022

Wij zijn voortdurend bezig om de kwaliteit en keuzemogelijkheden binnen ons Talentgericht Onderwijs te borgen én versterken. Om dit goed en planmatig aan te pakken is in 2020 het masterplan ‘Assink Toekomstbestendig 20-26’ opgesteld. Op dit moment verkennen we bijvoorbeeld een mogelijke sluiting van de locatie Van Brakelstraat vanaf 2025.

Lees meer

Van Brakelstraat

Kerstmarkt locatie Parallelweg

15 december 2022

Dinsdag 20 december organiseert de locatie Parallelweg een gezellig kerstmarkt, Assink Event 4 X-mas, met veel leuke kraampjes. Van 16.30 tot 19.30 uur ben je van harte welkom!

Lees meer

Kerstmis

Assink lyceum behaalt vignet Gezonde School

12 december 2022

De locaties van het Assink lyceum in Haaksbergen, locatie Bouwmeester en de locatie Van Brakelstraat, hebben het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten zij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Beide locaties van het Assink lyceum zijn gezond op het gebied van het welbevinden van de leerling!

Lees meer

Gezonde School Van Brakelstraat

Techniek en technologie op het Assink lyceum

6 december 2022

Op onze school gaan leerlingen aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Naast werken met bestaande technieken, maken zij kennis met o.a. virtual reality (VR), hololenzen, vinylplotter, lasercutter, augmented reality en drones.

Lees meer

Techno Centrum VR Bril

Theatervoorstelling 'Le malade imaginaire'

5 december 2022

Wat was het druk op het Assink lyceum afgelopen donderdag! Maar liefst 230 leerlingen hadden zich verzameld om samen naar de theatervoorstelling 'Le malade imaginaire' te kijken. Bijna 350 jaar na de première van dit stuk mochten wij getuige zijn van de opvoering van dit klassieke theaterstuk van Molière door het Franse toneelgezelschap ADG Europe.

Lees meer

Voorstelling 3

VWO-plus bezoek aan Franse school

1 december 2022

Eind november zijn de leerlingen Reamon Lubbers en Artemis Clark samen met de docenten Lea Meijnen en Marlies Mäkelburg, in het kader van VWO-plus internationalisering, voor een uitwisseling naar Frankrijk geweest. Hieronder lees je het verslag van deze bijzondere ervaring!

Lees meer

Internationalisering6

Leerlingen in actie voor goede doel: SterrenStralen

24 november 2022

Al sinds 2004 houdt SterrenStralen haar jaarlijkse kerstactie voor kinderen in de knel. Met een gigantische kerstboom op de gemeentegrens van Neede, Eibergen en Haaksbergen (nabij het voormalige Danspaleis) worden 'sterren' ontstoken ter nagedachtenis aan een bijzonder iemand.

Lees meer

Sterrenstralen Kaart2

Terugblik Assink College Tour met Eus

24 november 2022

Woensdagavond 23 november was Özcan Akyol (ook bekend als Eus) te gast op onze thema-avond die in het teken van lezen stond. Onze ouderraad heeft samen met het Assink lyceum deze avond georganiseerd met als doel het lezen meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Thumbnail 6Dda8484 B873 4799 A933 7E5091bed5f2

Leuke activiteiten ISK-leerlingen

21 november 2022

De Oekraïense leerlingen krijgen in Neede onder andere les in Nederlands, Engels, en wiskunde. Maar er staan ook regelmatig leuke activiteiten op de agenda.

Lees meer

Nr 3 Musical

Assink College Tour met Özcan Akyol

15 november 2022

Het Assink lyceum organiseert meerdere keren per jaar voor de ouders van hun leerlingen een speciale bijeenkomst: Assink College Tour. Ouders, medewerkers en een aantal leerlingen gaan dan met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. Woensdag 23 november staat de eerstvolgende editie gepland.

Lees meer

Eus

Magazine voor nieuwe brugklassers

14 november 2022

Hoe verlopen de eerste weken op school? Hoe ziet een schooldag eruit? Wat is het allerleukste in de brugklas? Speciaal voor leerlingen van de basisschool hebben wij een magazine gemaakt met veel leuke informatie die je als aanstaande brugklasser niet wilt missen.

Lees meer

221110 Magazine

Assink lyceum valt in de prijzen met Twents Scholieren Filmfestival

7 november 2022

Afgelopen vrijdag, 4 november, was het een spannende dag voor enkele tweedejaars leerlingen van het Assink lyceum. Het Twents scholieren filmfestival vond namelijk plaats!

Lees meer

83Ad66a4 7D1b 4780 9A2a 67Da8fcc7e0f

Leefstijlprogramma voor voortgezet onderwijs geïntroduceerd

7 november 2022

Bijna iedereen vindt zijn of haar gezondheid belangrijk. Door gezond te leven verklein je de kans op ziekten en helpt het je om langer fit te blijven. Een gezonde leefstijl bereik je door op fysiek en mentaal vlak de juiste keuzes te maken.

Lees meer

Skills4life

ISK-leerlingen bezig met thema ‘herfst’ en Halloween

26 oktober 2022

Vorige week hebben de Oekraïense leerlingen van de ISK (Internationale Schakelklas) in Neede een fantastische lesweek gehad met de 'herfst' als thema. Ze hebben prachtige pompoenen gemaakt, waarbij ze moesten boren, snijden en kleuren.

Lees meer

ISK

Wolkenjagers: een ‘huisgemaakte’ musical van het Assink lyceum

18 oktober 2022

Leerlingen van het Assink lyceum van de locatie Bouwmeester in Haaksbergen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een musical, genaamd Wolkenjagers. Het is niet zomaar een musical. Het verhaal, de liedjes, de choreografie, décor, kostuums; alles is door leerlingen én docenten van het Assink lyceum in elkaar gezet.

Lees meer

Musical Wolkenjagers

Assink Film Festival in De Kappen in Haaksbergen

11 oktober 2022

Op donderdag 13 oktober vindt er in De Kappen in Haaksbergen het Assink Film Festival plaats. Tijdens dit speciale evenement worden de beste filmpjes getoond die de leerlingen uit leerjaar 2 van het Assink lyceum helemaal zelf hebben gemaakt, van idee tot uitwerking.

Lees meer

Project Water2

Bezoek voorstelling Corpus Delicti

3 oktober 2022

Op 15 september zijn we met een groep 5V-leerlingen en een paar 6V-leerlingen naar het Wolfgang Borchert Theater in Münster gegaan. We zijn daar samen met een groep leerlingen uit Almelo naar de voorstelling van Corpus Delicti, een roman die we in de les behandelen, geweest.

Lees meer

Wolfgang Borchert Theater

Vwo-plus ontvangt interessante gastspreker

12 september 2022

Leerlingen uit leerjaar 3 ontvingen bij de vwo-plus les een gastspreker: uitvinder, ondernemer en professor Gregor Luthe inspireerde ons 80 minuten lang. Hij vertelde ons over zijn jeugd, zijn opleidingen, zijn werk voor de Verenigde Naties, zijn ideeën en uitvindingen en hoe hij zelfstandig ondernemer werd.

Lees meer

Gastspreker Luthe

Nieuwe inrichting Werkleercentra

30 juni 2022

Business manager Rob Stöver van Gispen werkte de afgelopen maanden samen met onderhoudsmedewerker Paul Sak van het Assink lyceum aan de inrichting van de vier nieuwe werkleercentra; drie op locatie Bouwmeester in Haaksbergen voor de onderbouw en bovenbouw havo en vwo en één op de locatie Rekkenseweg in Eibergen voor de brede onderbouw.

Lees meer

Gispen Education Project Interior View Of Assink Lyceuym In Haaksbergen 15A6317

Bezoek uit Duitsland

29 juni 2022

Op maandag 20 juni mochten de leerlingen in het kader van vwo-plus internationalisering uit leerjaar 1 bezoek uit Duitsland ontvangen. 19 leerlingen en 2 docentes van de Sekundarschule Horn Bad Meinberg (bij Paderborn), kwamen voor een 3-daags bezoek naar Haaksbergen. Onze leerlingen hadden eerder al via het online platform eTwinning kennis gemaakt met de Duitse leerlingen. Extra leuk dus dat we elkaar nu in het echt konden ontmoeten.

Lees meer

Foto Uitwissling

Feestelijke afsluiting van het schooljaar

23 juni 2022

Aan het einde van het schooljaar is het voor leerlingen tijd voor ontspanning! Alle locaties hebben een eigen programma samengesteld om het schooljaar af te sluiten. Zo ook de locatie Rekkenseweg. Zij sluiten af met een vele culturele en sportieve activiteiten en workshops!

Lees meer

Afsluiting Schooljaar2

Slimme handen

16 juni 2022

Het Assink lyceum biedt met het project “Slimme handen” een kijkje in de school en in het werkveld. We bieden als school een project voor leerlingen van groep 8 die graag willen leren vanuit de praktijk. Het doel hierbij is om kinderen plezier te laten beleven aan het werken met hun handen en om leerlingen bewust te maken van de keuzes en richtingen die er allemaal zijn.

Lees meer

Slimme Handen

Hoera voor alle gelaagden!

15 juni 2022

Onze vmbo-g/tl-, havo- en vwo-leerlingen kregen vorige week al het verlossende telefoontje. Vandaag hebben alle vmbo-bb en vmbo-bk leerlingen ook eindelijk de uitslag gekregen. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! Moet je nog een herexamen doen?

Lees meer

220609 Examenuitslag

In de pauze naar buiten!

24 mei 2022

Het veld aan de locatie van Brakelstraat van het Assink lyceum wordt steeds verder omgetoverd tot sportveld. Zo stimuleren we leerlingen steeds meer om lekker te gaan bewegen!

Lees meer

Voetbalboarding

Deelname First LEGO League

11 mei 2022

De locatie Rekkenseweg heeft met twee teams deelgenomen aan de First LEGO League in de Achterhoek. Daar gingen zij de strijd aan met de leerlingen van andere scholen. De regiofinale vond plaats bij de DRU in Ulft. In totaal deden er zeven teams mee. In de prachtige oude fabriekshallen konden de leerlingen helemaal losgaan met allerlei moderne High Tech spullen.

Lees meer

First Lego League

Geslaagdendiner

26 april 2022

Eindelijk was het dan zover. Donderdag 21 april 2022 weer het Geslaagdendiner op de locatie Bouwmeester voor alle examenkandidaten van dit schooljaar. Een feestelijke bijeenkomst waarbij de leraren en andere medewerkers de leerlingen hebben getrakteerd op een heus 3-gangen diner.

Lees meer

IMG 0219

In Tubantia: Havo-afdeling van Assink lyceum telt weer mee dankzij maatwerk

22 april 2022

Wonderbaarlijk herstel, in twee jaar tijd van zeer zwak naar de top. Havo-afdeling van Assink lyceum telt weer mee dankzij maatwerk. Twee jaar geleden kreeg de havo-afdeling van het Assink lyceum nog het predicaat 'zeer zwak', afgelopen examenjaar belandde het met de examenscores bij de beste 5 procent van het land. Een wonderbaarlijk herstel, mede dankzij het nieuwe Talentgericht Onderwijs. Maatwerk is troef.

Lees meer

Ruud En Barbara

Samen naar de film

14 april 2022

Een bijzondere samenwerking in Haaksbergen. Op woensdag 20 april en donderdag 21 april bezoeken de leerlingen van het Assink lyceum Bouwmeester onderbouw een film in het Theater de Kappen. Meer dan 500 leerlingen bekijken dan de film Oorlogswinter of Mijn beste vriendin Anne Frank. Na afloop wordt hen door Menotti en het Assink lyceum een ijsje aangeboden. Daarnaast ontvangen de leerlingen en herdenkingsspeldje.

Lees meer

Fakkel

Uitnodiging Assink lyceum Tour 11 april

4 april 2022

Op maandagavond 11 april van 19.30 - 21.15 uur nodigen wij ouders, leraren en onderwijsondersteunend personeel (OOP) uit voor de startavond van Assink lyceum Tour. Assink lyceum Tour is een nieuw initiatief waarbij ouders/verzorgers, leraren, onderwijsondersteunend personeel en later ook leerlingen samen nadenken, spreken en kennis delen over maatschappelijk relevante thema’s.

Lees meer

Shutterstock 736812313 (Large)

Activiteitenmarkt Oekraïne

21 maart 2022

Waartoe een spontaan idee al niet kan leiden… Annelot Kamp uit de eerste klas van het Assink lyceum opperde om een actie te houden voor Oekraïne. Ze wilde graag iets doen, zodat zij en haar klasgenoten zich minder machteloos zouden voelen.

Lees meer

Enveloppen Trekken

Schoolsluiting in verband met storm

18 februari 2022

In verband met de verwachte storm Eunice en om iedereen de gelegenheid te bieden veilig thuis te komen, sluit de school vandaag om 12.10 uur.

Lees meer

Storm (Large)

Samen leren en samenwerken met leeftijdsgenootjes uit het buitenland

17 februari 2022

De samenleving en arbeidsmarkt worden steeds internationaler. Daarom is het zo belangrijk om leerlingen de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen om optimaal te kunnen functioneren in deze geglobaliseerde omgeving. Leerlingen uit klas 1 van vwo-plus leren dit tijdens het project ‘Daily-life – an international exchange’.

Lees meer

Internationalisering (Large)

In Tubantia: TikTok of tafeltennis in de pauze?

8 februari 2022

Assink lyceum gaat voor vignet Gezonde School en leerlingen doen mee. Wat doe je als scholieren in de pauze binnen massaal op hun telefoon zitten te staren? Dan verzin je een leuker alternatief. Sportdocent Patrick Noordink daagt de leerlingen van het Assink lyceum uit. „Dit is toch veel gezonder?”

Lees meer

Gezonde School Van Brakelstraat

Versoepelingen

26 januari 2022

Op de persconferentie van dinsdag 25 januari heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd waar we zo lang naar hebben uitgekeken. Goed nieuws! Ook voor het onderwijs.

Lees meer

Corona (Large)

In memoriam Bram Freriks

6 januari 2022

Op 31-12-2021 ontvingen we het verdrietige bericht dat onze leerling Bram Freriks plotseling om het leven is gekomen. We zijn verbijsterd en erg verdrietig door het overlijden van onze leerling uit 1 havo/vwo.

Lees meer

Kaarsje

Bestuurlijke fusie Staring College en Assink lyceum is officieel een feit

23 december 2021

De medezeggenschapsraden en raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College hebben ingestemd met een bestuurlijke fusie. Zo zijn we verzekerd van onderwijs in onze regio dat toekomstbestendig en financieel gezond is. Ouders, leerlingen, medewerkers, externe stakeholders en vakbonden zijn inhoudelijk betrokken bij deze keuze. Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe bestuur onder de naam Portuur.

Lees meer

Logo Portuur

Nieuwe coronamaatregelen

19 december 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 december 2021 moeten we helaas onze school sluiten. Uitgangspunten voor de genomen besluiten zijn: Veiligheid voor leerlingen en medewerkers staan voorop. Bij al onze activiteiten geldt dat ieder zich strikt houdt aan de basismaatregelen. Aanvullend wordt daarbij ook binnen onze scholen de 1,5 meter maatregel -daar waar mogelijk- in acht genomen.

Lees meer

Corona (Large)

Bijzondere kunstwerken over duurzaamheid

13 december 2021

Bijzondere kunstwerken van leerlingen over duurzaamheid gepresenteerd bij kringloop Wawollie!

Lees meer

Plantentas

Paarse Vrijdag

9 december 2021

Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag. In het kort staan we stil bij het feit dat (zelf)acceptatie van de LGBTIQ+ gemeenschap in de maatschappij nog niet overal vanzelfsprekend is. Daarnaast willen we duidelijk maken dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is en dat gelijkheid en positiviteit belangrijke normen zijn.

Lees meer

Paarse Vrijdag

D&P opdracht Assink lyceum wint 'Best Practice Award'

6 december 2021

Creativiteit in coronatijd. Marieke Willink, docent van het Assink lyceum, moest een alternatieve afsluitende opdracht bedenken voor het vak ‘Ondernemen’, dat onderdeel uitmaakt van het vmbo bovenbouwprofiel Dienstverlening & Producten. 

Lees meer

Dragons Den

Geldinzameling voor het Duchenne Parents Project

15 november 2021

Vrijdag 17 oktober vond de jaarlijkse sponsorloop van het Assink lyceum plaats. Dit jaar liepen de eerste- en tweedejaars leerlingen van de locatie Bouwmeester de longen uit hun lijf voor Team Finnspiration. Team Finnspiration zet zich al jarenlang in om geld in te zamelen voor Duchenne Parents Project.

Lees meer

Assinkloop

Versoepeling coronamaatregelen

24 september 2021

Vanaf 25 september aanstaande zijn versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Het heeft voor het Kabinet de hoogste prioriteit om dit jaar de onderwijsactiviteiten op een reguliere wijze door te laten gaan. We zijn blij dat een aantal maatregelen komt te vervallen.  

Lees meer

Corona (Large)