Basisscholen volgen lessen in het Techno Centrum

20-06-2023

Afgelopen jaar hebben al veel basisscholen de locatie Rekkenseweg in Eibergen bezocht om daar gebruik te maken van het Techno Centrum. Ze hebben hier op kleine schaal kennis gemaakt met verschillende projecten. Het project ‘Slimme handen’ zorgt voor een vervolg richting de lokale bedrijven, waar kinderen het geleerde terugzien op grote schaal.

OBS De Hofmaat is de eerste basisschool die vanuit de lessen op bedrijfsbezoek is geweest. Tijdens de lessen in het Techno Centrum gingen de leerlingen aan de slag met een lasercutter, waarbij ze via een eigen 3D-ontwerp een sleutelhanger mochten maken van hout. Om de koppeling te maken met het bedrijfsleven, zijn we met vier kinderen naar Doeschot b.v. in Hengevelde geweest, waar ze gebruik maken van een lasersnijder voor metaal en plaatwerk. We kregen daar een rondleiding en de kinderen hebben een goed beeld gekregen hoe de laser cutter/snijder kleinschalig en grootschalig wordt ingezet. Het was een leerzaam en leuk bezoek! Komend schooljaar willen we dit project nog meer vorm gaan geven en gaan uitbreiden met nog meer bedrijfsbezoeken.

Over het Project Slimme handen
We bieden als school een project voor leerlingen die praktisch ingesteld zijn en graag leren vanuit de praktijk. Kinderen die plezier beleven aan het werken met hun handen affiniteit hebben met techniek en technologie. Hiervoor hebben we het project ‘Slimme handen’ opgezet. Kinderen gaan tijdens dit project in een kleine groep samen met een coach een bedrijfsbezoek afleggen en een praktijkles volgen.

Meer info over Techno Centrum + lokaal reserveren

 

3Bezoek Doeschot2

Ga terug