Talentgericht onderwijs

Tijd voor jouw talent!

Iedereen heeft talent. Ook jij! Op het Assink lyceum krijg je de tijd om jouw talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Talentgericht onderwijs noemen we dat. Om dat te doen krijg je tijd voor jouw ontwikkeling. Vier soorten tijd om precies te zijn: Stamtijd, Basistijd, Ateliertijd en Toptijd. Deze vier tijden noemen we onze bouwstenen. Je gaat deze bouwstenen terugzien in jouw rooster.

We leggen je op deze pagina graag uit waar elke bouwsteen voor staat én wat jij in deze tijd gaat doen!

Lees alles over de bouwstenen

Stamtijd Basistijd Ateliertijd Toptijd

Hoe ziet een dag op school eruit?

Na de kennismaking en de introductieweek is het eindelijk zover, de allereerste echte schooldag breekt aan. Wat kun je verwachten? Wij laten je een voorbeeldrooster zien. Wij werken met een 40 minuten rooster. De meeste lessen duren 40 minuten, maar soms kan een lesuur ook 80 minuten duren.

Bekijk het voorbeeldrooster

Bekijk de video

In deze video leggen wij je uit wat het Talentgericht onderwijs inhoud. 

 

Techno Centrum

Zelf een spelcomputer bouwen? Of een honderd procent duurzame auto ontwerpen? In het Techno Centrum ga je aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. 

Lees meer over het Technologisch Centrum

Wisselen tussen niveaus

Misschien weet je al of je naar het vmbo, havo of vwo gaat. Het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent. Zou havo net te moeilijk zijn, of lukt dat wel? Wat als je nu begint op vmbo, maar je vindt het te makkelijk? Als blijkt dat een ander niveau toch beter bij jou past, dan kun je nog wisselen.