Hoe ziet een dag op school eruit? 

Na de kennismaking en de introductieweek is het eindelijk zover, de allereerste echte schooldag breekt aan. Wat kun je verwachten? Wij laten je een voorbeeldrooster zien. Wij werken met een 40-minutenrooster. De meeste lessen duren 40 minuten, maar soms kan een lesuur ook 80 minuten duren.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1 08:30 Stamtijd Stamtijd Stamtijd Basistijd Basistijd
2 09:10 Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd
3 10:10 Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd
4 10:50 Basistijd Basistijd
5 11:30 Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd
6 12:30 Ateliertijd Toptijd Ateliertijd Ateliertijd Ateliertijd
7 13:10 Ateliertijd Ateliertijd Ateliertijd
8 14:00 Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd
9 14:40 Basistijd Basistijd Basistijd Basistijd
10 15:20

Stamtijd

In Stamtijd heb je een gesprek met jouw mentor, die een echte coach is voor jou. Ook is dit het moment dat jouw ouders meepraten over jouw ontwikkeling, dat we doen in een Driehoeksgesprek.

Stamtijd

Tijd voor jouw persoonlijke ontwikkeling

 In het voorbeeldrooster zie je drie keer de oranje bouwsteen Stamtijd staan. Volgens dit rooster begin je maandag, dinsdag en woensdag dus met Stamtijd. Je start op met je eigen mentor in een kleine groep. Je neemt de week door met je mentor. Je leert plannen en je leert kiezen voor Ateliertijd. Ook gaat je mentor je leren hoe je dat precies moet doen. Stamtijd kun je ook gebruiken om hulpvragen op te stellen die je vervolgens kunt stellen tijdens ateliertijd. Ateliertijd is de groene bouwsteen die je in het voorbeeldrooster ziet staan. 

Basistijd

Tijd voor jouw vakken en leergebieden

In het rooster zie je vaak basistijd voorbijkomen, de blauwe bouwsteen. Dit zijn de leergebieden en de bekende vakken zoals aardrijkskunde, biologie en Nederlands. De meeste lessen duren 40 minuten, maar het kan ook zijn dat je een vak 80 minuten achter elkaar hebt. Bijvoorbeeld op woensdag, tijdens het 3e en 4e uur.  

Ateliertijd

Tijd voor jouw eigen keuzes

Elke week heb je een aantal uren Ateliertijd, de groene bouwsteen in het rooster. Dit uur kun je inzetten voor uitleg over een moeilijk onderwerp, het stellen van hulpvragen aan de leraar of het maken van extra opdrachten. Ateliertijd kun je ook gebruiken om te werken aan opdrachten of projecten vanuit Basistijd. Want hoe fijn is het als je je huiswerk dan al voor een groot deel af is! Je gaat hiervoor aan de slag in het Werkleercentrum (WLC). Je kunt hier alleen werken of samen in een groepje. Wanneer jij je doelen haalt en je je werk snel afhebt, dan kun je verder werken of met een ander vak aan de slag gaan. Je mentor helpt je bij het opstellen van het programma.  

Toptijd

Tijd voor jouw talent

Tijd voor jouw talent! Op dinsdag zie je dat je tijdens het 6e en 7e uur Toptijd hebt, de paarse bouwsteen. Tijdens deze twee uren ga jij jouw talent ontdekken en iets doen waar jij blij van wordt! Je kunt kiezen uit de gebieden: Ondernemerschap, Design, Technologie, Gezondheid en Internationalisering.