Deelname First LEGO League

11-05-2022

De locatie Rekkenseweg heeft met twee teams deelgenomen aan de First LEGO League in de Achterhoek. Daar gingen zij de strijd aan met de leerlingen van andere scholen. De regiofinale vond plaats bij de DRU in Ulft. In totaal deden er zeven teams mee. In de prachtige oude fabriekshallen konden de leerlingen helemaal losgaan met allerlei moderne High Tech spullen.

Robot ontwerpen
Wat moesten de leerlingen precies doen? De deelnemende teams kregen twaalf weken de tijd om een robot te ontwerpen en opdrachten uit te voeren. De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens de finale. De presentatie werd gehouden voor een echte jury, waarbij duurzaamheid en innovatie de belangrijkste items waren.

Oordeel jury
De jury vond het mooi om te zien dat het Assink lyceum met gemengde niveaugroepen (vmbo, havo en vwo) deelnamen. Kritische vragen werden goed beantwoord. Hoewel we niet in de prijzen zijn gevallen, was het een leerzame dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Toptijd
De leerlingen van het Assink lyceum hebben tijdens Toptijd gewerkt aan het First LEGO League project. Toptijd is een van de vier bouwstenen van het Talentgericht onderwijs. Toptijd is de tijd waarin de leerling zijn talenten ontdekt en ontwikkelt. Hij of zij kan tijdens deze speciale uren onder andere zijn/haar grenzen verleggen en echt iets kiezen waar hij/zij blij van wordt. De leerling kan kiezen uit de volgende vijf keuzegebieden: Technologie, Ondernemerschap, Design, Gezondheid en Internationalisering.

Organisatie
De organisatie van de regiofinale was o.a. in handen van Smarthub Achterhoek. Deze organisatie zet zich in om jongeren te helpen bij het vinden van vacatures/stages en afstudeeropdrachten. Ze willen graag jongeren vast houden en verbinden met onze regio. Ook Techniek neemt een prominente plek in bij deze organisatie.

Over LEGO league
Voor het eerst is de LEGO League naar de Achterhoek gehaald. Wereldwijd doen ongeveer 200.000 kinderen mee aan de LEGO League, uit landen over de hele wereld. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar was het thema ‘CARGO CONNECT’, om de jonge deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen aan te zetten voor het ontdekken van de wereld van transport. Ook zijn ‘core values’, zoals respect en teamwork, belangrijk in alle onderdelen.

Meer info: firstlegoleague.nl

First Lego League

Ga terug