Bezoek aan Sekundarschule Horn Bad Meinberg

25-03-2024

Op woensdag 13 maart was het zover: de leerlingen van klas 2 GVPlus verzamelden zich om 8.15 uur op het station in Hengelo. Om 8.30 uur vertrokken zij samen met mevrouw Wilderink, mevrouw Mäkelburg en meneer Welberg voor een driedaagse reis naar Horn Bad Meinberg om een bezoek te brengen aan de Sekundarschule in Horn Bad Meinberg.

Bij aankomst werden we door de Duitse leerlingen en leraren opgewacht en liepen we samen naar school. Na een lekkere middaglunch brachten we een bezoek aan de stad Detmold waar alle leerlingen in gemixte internationale groepjes een stadspeurtocht deden. Daarna kon iedereen de stad verkennen. Als afsluiting van de dag hebben we bij Yuppi`s Imbiss nog genoten van Pommes und Currywurst en hebben we daarna een gezellige avond in de jeugdherberg gehad.

Op donderdag begon de dag vroeg (start 1e lesuur 7.25 uur). We volgden, samen met de Duitse leerlingen, biologie, Engels of aardrijkskunde. Daarna reden we met de bus naar de stad Paderborn en hebben de leerlingen op sportieve wijze Game of Thrones, Minecraft en Mario Kart nagespeeld en ook de gigantische indoor atletiekbaan mogen testen.

Bij 17 graden en zon hebben we de stad Paderborn bekeken en was er vrije tijd. `s Middags gingen de Nederlandse leerlingen met hun Duitse maatjes mee naar huis om samen tijd door te brengen en de families te leren kennen. De meeste leerlingen hadden ook tijd om samen een ijsje te eten. De dag werd op school afgesloten met pizza op school en een klein schoolfeest.

Op vrijdag, de laatste dag, begon de dag opnieuw vroeg en sportief met een trefbal toernooi in gemengde internationale teams. Vervolgens werd er voor het nieuwe schoolgebouw nog geknutseld aan een kunstwerk van allemaal kleine houten tegeltjes om onze ontmoeting aan de muur te vereeuwigen.

Moe, maar met veel nieuwe indrukken en vrienden zijn we naar het station begeleid en werden we uitgezwaaid door de Duitsers.

Bezoek Duitsland3

Ga terug