Terugblik kerstmarkt locatie Parallelweg

21-12-2023

Dinsdag 19 december was het zo ver: De kerstmarkt van het Assink lyceum locatie Parallelweg Neede. Maar liefst 150 leerlingen hebben deze avond verzorgd door het voorbereiden, aankleden en verkopen van hun gemaakte producten.

Sommige leerlingen waren al vroeg op school aanwezig om hun kraam aan te kleden en de gemaakte artikelen uit te stallen. De sfeer zat er al goed in en gaandeweg de dag werd de eerst kale kantine (de tafels en banken waren verwijderd) veranderd in een gezellig marktplein met sfeervolle kraampjes. De leerlingen konden tussendoor nog even naar huis om wat te eten, maar in de school was snel geïnventariseerd hoeveel leerlingen en docenten bleven eten. In een lokaal werden lekkere broodjes hamburger, tomaten-crèmesoep met groenten en een lekkere kipkerriesoep geserveerd. Dat werden al snel meer dan 100 personen die bleven eten.

Na de laatste check om 16.30 uur gingen de TL balken uit en werd de ruimte enkel en alleen nog verlicht door honderden kerstlichtjes. Kerstmuziek klonk door de speakers, de kerstman in vol ornaat verwelkomde iedereen met zijn bel en HO HO HO! SUPERLEUK! De gasten begonnen gestaag binnen te stromen en kochten muntjes bij de kassa die bij de ingang stond. De kersthut waar het geld afgegeven werd, was gemaakt door de afdeling BWI (Bouw, Wonen en interieur). Behalve de kraampjes van de leerlingen waren er ook de docenten die plaatsgenomen hadden achter de warme dranken- en eetkraam. Glühwein, warme choco met slagroom, eigengemaakte erwtensoep, Hamburgers en hotdogs. Dat, tezamen met o.a. loempia’s, oliebollen, stroopwafels, arretjescake, koekjes en pizza, maakte dat de inwendige mens niks tekort kwam!

De door de leerlingen gemaakte producten vonden gretig aftrek en sommige groepjes leerlingen kwamen er achter dat ze eigenlijk te weinig artikelen gemaakt hadden. Dus ze hadden succes! Al met al was het een gezellige avond die ten goede kwam aan het gekozen goede doel: De Speelweek Neede.

 

Kerstmarkt Parallelweg 2

Ga terug