Kluun brengt een bezoek aan het Assink lyceum

07-06-2024

Het was een dag dat ging over het leukste wezen op aarde: de puber, met een hoodie als uniform. Afgelopen woensdag bezocht Kluun, schrijver van het boek "Help ik heb een puber" het Assink lyceum. 's Ochtends opende hij de studiedag voor alle leraren en onderwijsassistenten. 's Avonds konden ouders de voorstelling bijwonen!

Studiedag
Met de focus op help ik heb een puber als mentor wist Kluun de collega's door een aaneenschakeling van treffende voorbeelden de medewerkers op humoristische wijze mee te nemen in het leven van de puber. Wie ben jij als mentor? Ben je een neushoorn, buideldier of struisvogel, of misschien wel alle drie en hoe zetten we dit als team in voor de begeleiding van deze leukste wezens richting het halen van een diploma? Deze vragen stonden samen met onze kernwaarden,
warm, persoonlijk, positief, gedreven en gedegen, centraal voor de doorontwikkeling van het mentoraatprogramma voor komend schooljaar.  

Wist je dat Kluun het theater in gaat?  
Tijdens de studiedag heeft Kluun op onze locatie de Bouwmeester gewerkt aan zijn nieuwe theatershow. In gesprek met collega's komen er vast voorbeelden van de Twentse pubers terug! 

Ook een voorstelling voor ouders 
Op uitnodiging van de ouderraad wist Kluun ook de ouders te vermaken en te raken tijdens een avondvoorstelling. Zij herkenden zowel hun eigen puber in de voorbeelden van Kluun als ook zichzelf in de verschillende diervormen. ‘Hij heeft me wel aan het denken gezet’, was een veel gehoorde feedback op weg naar de uitgang. Al met al een mooie dag georganiseerd in samenwerking tussen de ouderraad, schoolleiding en Kluun! 

Kluun En Ouderraad

Ga terug