Bedrijfsbezoek tijdens Toptijd module Jong Ondernemen

26-05-2023

Met de vierde klas leerlingen havo/vwo, die de Toptijd module Jong Ondernemen volgen, brachten we begin mei een bedrijfsbezoek aan Leferink in Haaksbergen. Henk Temmink gaf de leerlingen mee wat volgens hem het belangrijkste is voor een succesvolle ondernemer en bedrijf; ‘Lef, Geloof en Ondernemend’.

Henk vertelde hoe het familiebedrijf groeide van bedrijfsidee naar meerdere ondernemingen en 70 man personeel. Ook stonden we stil bij duurzaamheid en personeel. De leerlingen vonden het een helder verhaal en hebben ook inspiratie opgedaan hoe we de Bouwmeester wat aantrekkelijker kunnen inrichten met groen en meubels.

Over de module Jong Ondernemen
In deze module richten leerlingen een eigen bedrijf op, die ze het gehele schooljaar runnen. Leerlingen verdelen onderling de functies binnen het bedrijf, bepalen de doelgroep, brainstormen over een product of dienst, schrijven een ondernemingsplan met aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, verkopen aandelen en houden een financiële administratie bij. Hierdoor leren zij op een praktische manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Daarbij leren ze zichzelf beter kennen, wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Daarnaast staan onder andere de volgende vaardigheden centraal: creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Leerlingen volgen de module het hele schooljaar 80 minuten per week

Bedrijfsbezoek Leferink

Ga terug