Terugblik Early Bird intake

06-03-2024

Het is dinsdag 5 maart, bijna 15.30 uur. De loper is uitgerold, ballonnen opgeblazen en hapjes en drankjes in overvloed! Het team van het Assink lyceum staat klaar om leerlingen van groep 8, die volgend jaar naar het Assink lyceum willen, op feestelijke wijze te verwelkomen! De Early Bird intake is begonnen! Blik met ons terug op deze geslaagde activiteit.

Warm welkom 

Op alle drie de onderbouwlocaties stonden de teams klaar om de leerlingen een warm welkom te heten. Het was spannend hoeveel vroege vogels erop af zouden komen, want vooraf aanmelden was niet nodig. Wie-o-wie zou er klaar voor zijn om de school binnen te stappen en oog in oog te staan met een toekomstige mentor of leraar? 

Er waren twee tijdstippen waarop leerlingen, samen met hun ouders, naar de Early Bird intake konden komen, van 15.30 tot 17.00 en van 18.00 tot 19.30 uur. Om 15.30 uur stroomden de eerste leerlingen al binnen. Een paarse loper lag uitgerold die de leerlingen konden volgen naar de plek waar ze werden ontvangen. 

Neem plaats! 

Er stonden meerdere tafeltjes klaar waar leerlingen konden plaatsnemen. Daar konden ze het Early Bird intakeformulier officieel overhandigen. Aan leerlingen werd gevraagd een voorwerp mee te nemen en dat hebben ze gedaan! Vol enthousiasme vertelden ze over hun hobby's, passies en talenten. Ook leuk was dat sommige leraren een voorwerp hadden meegenomen. Als leerling wil je natuurlijk ook meer te weten komen over jouw toekomstige leraar! Tijdens de intake werden er een aantal grappige vragen gesteld en dilemma's voorgelegd, zoals: ‘wil je liever de grappigste of de slimste zijn van de klas’ en ‘wil je liever met dieren kunnen praten of kunnen vliegen?’ Deze vragen leverden fantastische gesprekken op. 

Hapje en drankje 

Het liep mooi door. Af en toe moesten leerlingen even wachten totdat ze aan de beurt waren, maar gelukkig waren er lekker hapjes, drankjes en waren er wat leuke spelletjes om te doen! Na afloop bleven ouders en leerlingen vaak nog even plakken om een vraag te stellen of een gesprekje aan te gaan. 

Uitkijken naar middelbare schoolperiode 

Met de Early Bird intake stonden we even stil bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Het is een feestelijke mijlpaal, maar we beseffen ook dat het voor de leerlingen best spannend is. Met de Early Bird intake hebben we een extra moment georganiseerd om de leerlingen voor te bereiden op de nieuwe fase in hun leven. In juli vindt de kennismakingsmiddag plaats. De leerling maakt dan kennis met de nieuwe klasgenoten en mentor. 

Centrale aanmeldweek 

De Early Bird intake was nog geen officiële aanmelding. Dit jaar is er in Nederland voor het eerst sprake van een centrale aanmeldweek. Van 25 t/m 31 maart kunnen leerlingen zich inschrijven bij de middelbare school van hun keuze. Leerlingen van groep 8 hebben via hun basisschool een aanmeldingsformulier ontvangen, die ze daar ook ingevuld weer kunnen inleveren. Ze hoeven overigens niet te wachten met inleveren tot 25 maart. Wij bezoeken de basisscholen om de aanmeldingsformulieren op te halen en de aanmeldingen door te nemen. 

Iedereen ontzettend bedankt voor de komst! Wij hebben genoten van een geweldige middag en avond. 

 

784777Cc 158E 46B3 938B B1d2fd133bd5

Ga terug