Succesvolle leespromotieweek

13-02-2024

In het kader van leesbevordering heeft er, deze week, een leespromotieweek plaatsgevonden op onder andere de locatie Parallelweg. Elke docent heeft zijn favoriete boek meegenomen naar de lerarenkamer met zijn/haar persoonlijke boodschap erop geschreven om collega’s te enthousiasmeren. De tafel in de docentenkamer lag vol met leuke boodschappen en prachtige boeken.

Daarnaast begon elke les met tien minuten lezen. Elke leerling mocht iets meenemen om te lezen. Dit kon een boek zijn, maar ook een tijdschrift. Het was vooral belangrijk dat leerlingen op hun eigen manier met lezen in aanraking kwamen. Het was mooi om te zien dat het eerste deel van de les alle hoofden in hun boek zaten. We hebben dit als zeer positief ervaren. We willen alle leerlingen vragen om altijd iets te lezen bij zich te hebben. Dan hebben ze altijd wat te doen, ook op momenten dat leerlingen denken dat ze het niet hebben.

Afsluitend kregen de derdejaars bezoek van schrijver Khalid Boudou (bekend van ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Pizzamaffia’). Khalid gaf meerdere lessen aan verschillende klassen om leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen. Deze week gaat volgend jaar zeker weer een vervolg krijgen.

Leespromotieweek (1)

Ga terug