Paarse Vrijdag

09-12-2021

Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag. In het kort staan we stil bij het feit dat (zelf)acceptatie van de LGBTIQ+ gemeenschap in de maatschappij nog niet overal vanzelfsprekend is. Daarnaast willen we duidelijk maken dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is en dat gelijkheid en positiviteit belangrijke normen zijn.

GSA (Gender en Seksualiteit Alliance)
Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door leerlingen van de GSA. De GSA, Gender en Seksualiteit Alliance, is een groep vrijwilligers die zich sterk maakt voor een voor iedereen veilige omgeving op school. Het Assink lyceum zet zich ook in voor een veilige en prettige omgeving voor al haar leerlingen en doet daarom ook mee aan de actie van de GSA.

Cupcakes uitdelen en de paarse vlag hijsen
Lotte Breukers, leerling 6 vwo van de locatie Bouwmeester vertelt: 'Afgelopen dinsdag zijn er tijdens stamtijd presentaties gegeven door de mentoren met informatie over Paarse Vrijdag, het gender en seksualiteiten spectrum en belangrijke thema’s die bij deze onderwerpen spelen. Daarnaast wordt er op de Paarse Vrijdag zelf een stand opgebouwd in de aula, waar cupcakes zullen worden uitgedeeld en kleine activiteiten worden georganiseerd. Ook wordt de school versierd met paarse vlaggetjes, stickers en posters. Bovendien wordt vrijdag de progressie vlag opgehesen en deze zal permanent blijven hangen om zo te laten zien dat iedereen welkom is op het Assink.'

Lotte vervolgt: 'Buiten Paarse Vrijdag om zijn er natuurlijk altijd de leerlingenondersteuners, waar leerlingen terecht kunnen met vragen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een informele wekelijkse bijeenkomst waar ook belangrijke thema’s, zoals uit de kast komen, worden besproken. Hier kunnen leerlingen met elkaar in contact komen en hun ervaringen delen. Natuurlijk is iedereen welkom!'

Dus mocht je wat paars in de kast hebben liggen, of dat nou kleding of accessoires zijn, trek het aan en laat zien dat je anderen steunt en dat iedereen welkom is!

Paarse Vrijdag

Ga terug