Versoepelingen

26-01-2022

Op de persconferentie van dinsdag 25 januari heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd waar we zo lang naar hebben uitgekeken. Goed nieuws! Ook voor het onderwijs.

Toch werd er nog wel enige zorg uitgesproken over de te verwachten toename van het aantal besmettingen. Goede naleving van afspraken is daarom heel belangrijk, maar dat doen we samen. We willen immers niet weer te maken krijgen met verscherpte maatregelen.

Wat houden de versoepelingen in?

  • Leerlingen die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon mogen gewoon naar school, mits ze zelf geen (milde) klachten hebben en negatief getest zijn.
  • Klassen hoeven niet langer naar huis als er 3 of meer besmettingen zijn. Dat is verantwoord als alle leerlingen zich minimaal 2x per week testen, maar bij voorkeur dagelijks. Ook als je geen klachten hebt!
    Testen zijn uiteraard nog steeds kosteloos verkrijgbaar op school op de voor leerlingen inmiddels bekende plek.

Uiteraard blijven leerlingen die positief getest zijn thuis en volgen de aanwijzingen van de GGD.

Ook voor medewerkers van onze school zijn er de afgelopen dagen versoepelingen gekomen. Toch hebben we te maken met een forse stijging van het aantal besmettingen onder leerlingen en medewerkers. De verwachting is ook dat dit de komende tijd nog kan toenemen.

We doen er alles aan om onze locaties open te houden. Hierdoor is het mogelijk dat wij niet voor alle klassen fysiek onderwijs kunnen aanbieden, maar moeten overschakelen op online lessen. Wanneer teveel medewerkers ziek zijn, zal ook lesuitval niet te voorkomen zijn.

Laten we ons allemaal inzetten om onze school zo goed en veilig mogelijk open te houden. Naleving van de nog steeds geldende maatregelen (het dragen van een mondkapje als je loopt, handen ontsmetten en afstand houden, enz.) is daarom van groot belang.

Corona (Large)

Ga terug