Feestelijke afsluiting van het schooljaar

23-06-2022

Aan het einde van het schooljaar is het voor leerlingen tijd voor ontspanning! Alle locaties hebben een eigen programma samengesteld om het schooljaar af te sluiten. Zo ook de locatie Rekkenseweg. Zij sluiten af met een vele culturele en sportieve activiteiten en workshops!

Zo bestaan de culturele workshops uit Caribische Drum, Rap, Beats maken, Afrodans en Streetdance. Ze worden verzorgd door de GDFL Brassband, die in heel Nederland een bekend fenomeen zijn binnen de Caribische Drums. Daarnaast zal ook Mike van de Streek aanwezig zijn om zijn kunsten als freestyle voetballer te tonen en de leerlingen mee nemen in de wereld van het straatvoetbal. Als kers op de taart gaat Mike samen met de GDFL Brassband voor een knallende opening zorgen op woensdag 29 juni voor klas 1 en donderdag 30 juni voor klas 2, iets om nu al naar uit te kijken.

Extra budget

Kai Ordelmans, leraar van het Assink lyceum, vertelt: ‘Uiteraard sluiten we elk schooljaar feestelijk af, maar vanwege corona was er extra budget beschikbaar om iets leuks te organiseren. Dus zo gezegd, zo gedaan. Toen we het programma bekend maakten aan de leerlingen, kregen we enorm veel enthousiaste reacties!’ Kai vervolgt: ‘Onze leerlingen hebben afgelopen schooljaar keihard gewerkt en we merken echt dat ze de dagen tot aan de zomervakantie aan het aftellen zijn. Hoe leuk is het dan als je op deze manier het schooljaar met elkaar kunt afsluiten.’

Verbouwing locatie

Vrijdag 8 juli is de officiële laatste schooldag. Hoewel de leerlingen straks van hun welverdiende zomervakantie gaan genieten, worden op de locatie de verbouwingswerkzaamheden van het Techno Centrum herstart. De laatste fase van de bouwkundige aanpassingen gaat dan in. Zo wordt onder andere de nieuwe vloer gelegd en de plafonds aangepakt. De wanden zijn inmiddels voorzien van prachtige sfeerbeelden. Aan het einde van 2022 wordt, als alles volgens planning verloopt, het nieuwe meubilair geleverd en omgewisseld met het oude.

In het Techno Centrum gaan de leerlingen aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Naast werken met bestaande technieken, maken zij kennis met o.a. virtual reality (VR), hololenzen, vinylplotter, lasercutter, augmented reality en drones. Er is plek voor alle leerlingen, ongeacht het niveau. Zelfs leerlingen van de basisscholen kunnen hier straks terecht om workshops en lessen te volgen.

Benieuwd hoe het Techno Centrum eruit komt te zien en wat de leerlingen er precies gaan doen? Klik hier voor meer info.  

Foto: Mike van de Streek

Afsluiting Schooljaar2

Ga terug