Assink junior gymnasium/atheneum-plus

Ervaar gymnasium en vwo-plus op het Assink lyceum 

Vind je het leuk om met andere kinderen samen te leren en problemen op te lossen? Zit je in groep 8 en heb jij een voorlopig vwo-advies gekregen voor de middelbare school en wil je kennismaken met gymnasium en vwo-plus op het Assink lyceum? Geef je dan op voor Assink junior vwo. De eerste workshop is gestart op dinsdag 14 november 2023. 

Over de workshops

  • Iedere workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.
  • Ze vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur
  • Locatie: Bouwmeester in Haaksbergen
  • Je mag je opgeven voor meerdere workshops. Indien er teveel inschrijvingen zijn, gaan we loten. De afvallers krijgen dan bij de volgende workshop voorrang. 

Geheimtaal

14, 21 en 28 november 2023
Ook nieuwsgierig naar de manier waarop Julius Caesar zijn geheime boodschappen naar zijn veldheren verstuurde? Nou jij niet alleen, dat waren zijn vijanden ook. Zijn brieven werden regelmatig onderschept. Gelukkig was Caesar een kei in cryptologie. Zijn berichten verstuurde hij in deze “geheimtaal”. De vijand snapte niks van dit bericht: “Gd Crqvrsjdqj”. Jij wel?  We gaan in deze drie lessen op zoek naar verschillende manieren om je berichten veilig te coderen. En natuurlijk proberen we geheime berichten van de vijand te begrijpen. 

Inschrijving gesloten. Deze workshop is inmiddels afgerond!

Vriendschap en het brein

19 december 2023, 9 en 16 januari 2024 *
Waarom geeft iemand helpen een goed gevoel? Ga je steeds meer lijken op je vrienden? En wat gebeurt er in je hersenen als je wordt buitengesloten? Dit zijn zomaar een paar vragen waarop we samen antwoorden gaan zoeken in de module ‘Vriendschap en het brein’. Ga je mee op onderzoek? Dan ga je meer leren over hoe je hersenen functioneren en over welke invloed dat heeft op hoe jij met anderen omgaat.  

* Inschrijving gesloten: de eerste workshopronde van 12 december is niet doorgegaan, waardoor de workshoprondes nu plaatsvinden op 19 december, 9 en 16 januari.

De Oudheid leeft

30 januari, 6 en 13 februari 2024
De Grieken en Romeinen zijn toch voltooid verleden tijd? Niets is minder waar! Dat ontdek je tijdens deze workshopronde, waarin je op allerlei manieren met de Oudheid aan de slag gaat. Je proeft zo aan de verschillende onderdelen van de vakken Grieks en Latijn en je leert welke meerwaarde een gymnasiumopleiding heeft.  Of je nu twijfelt of je gymnasium wilt gaan doen, of juist helemaal blij wordt van alles wat met de oude Grieken en Romeinen te maken heeft: je bent van harte welkom. Al tijdens de workshops zul je ontdekken: de Oudheid leeft! 
 

Inschrijving gesloten. Deze workshop is inmiddels afgerond!

Chinees 

27 februari, 5 en 12 maart 2024
Heb je er ooit over nagedacht waarom Chinese studenten de beste zijn in wiskundewedstrijden? Dat heeft ermee te maken dat ze hun beide hersenhelften gebruiken. Zou jij iets willen schrijven zonder Latijnse karakters (oftewel de letters die je al kent) te gebruiken, maar alleen met streken? Zou je ook creatiever willen zijn en een ander deel van je hersenen willen ontwikkelen? Dat kan tijdens de workshop "Chinese taal"!  

De inschrijving is gesloten.

Tijdreizen

19 maart, 2 en 9 april 2024
Houd jij van ontdekken en heb jij altijd al eens een reis door de tijd willen maken? Op het Assink lyceum duik je in het verleden van onze wereld en ga je op ontdekking door de geschiedenis. Maar wees voorbereid! De reis kan eventuele gevaren met zich meebrengen… Tot snel! 

De inschrijving is gesloten.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.