Vind je het leuk om met andere kinderen samen te leren en problemen op te lossen? Heb jij een voorlopig vwo-advies gekregen voor de middelbare school; en wil je alvast vwo-workshops volgen op het Assink lyceum? Geef je dan op voor de workshops die we geven aan aanstaande vwo-leerlingen uit groep 8.

Wanneer?
De workshops vinden plaats na de herfstvakantie en duren tot aan de meivakantie. Ze vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur op de locatie Bouwmeester in Haaksbergen. Onder elke workshop tref je de data aan dat ze worden gehouden.

Herfstvakantie - kerstvakantie: (inschrijving gesloten)
Tussen deze vakanties vinden de workshops Geheimtaal en de Oudheid leeft plaats.

Kerstvakantie - voorjaarsvakantie: (inschrijving geopend!)
Tussen deze vakanties vinden de workshops Tijdreizen en Ontwerp je eigen taal plaats.

Voorjaarsvakantie - meivakantie: (inschrijving nog niet geopend)
Tussen deze vakanties vinden de workshops Tijdreizen en Geheimtaal plaats.

De workshops

Je kunt kiezen uit 4 workshops. Iedere workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. Hieronder lees je per workshop wat je gaat doen.

De Oudheid leeft

De Grieken en Romeinen zijn toch voltooid verleden tijd? Niets is minder waar! Dat ontdek je tijdens deze workshopronde, waarin je op allerlei manieren met de Oudheid aan de slag gaat. Je proeft zo aan de verschillende onderdelen van de vakken Grieks en Latijn en je leert welke meerwaarde een gymnasiumopleiding heeft. Of je nu twijfelt of je gymnasium wilt gaan doen, of juist helemaal blij wordt van alles wat met de oude Grieken en Romeinen te maken heeft: je bent van harte welkom. Al tijdens de workshops zul je ontdekken: de Oudheid leeft! Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Ronde 1
16 november, 23 november en 7 december (inschrijving gesloten)

Geheimtaal

K I L I M Q W G L V M J X”. Stap in de wereld van geheimtaal. Ook nieuwsgierig naar de manier waarop Julius Caesar zijn geheime boodschappen naar zijn veldheren verstuurde? Nou jij niet alleen, dat waren zijn vijanden ook. Zijn brieven werden regelmatig onderschept. Gelukkig was Caesar een kei in cryptologie. Zijn berichten verstuurde hij in deze “geheimtaal”. De vijand snapte niks van dit bericht: “Gd Crqvrsjdqj”. Jij wel? We gaan in deze drie lessen op zoek naar verschillende manieren om je berichten veilig te coderen. En natuurlijk proberen we geheime berichten van de vijand te begrijpen. Deze workshop wordt twee keer gegeven en bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Ronde 1
16 november, 23 november en 7 december (inschrijving gesloten)

Ronde 2
5 april, 12 april en 19 april (inschrijving nog niet geopend)

Tijdreizen

Houd jij van ontdekken en heb jij altijd al eens een reis door de tijd willen maken?! Op het Assink duik je in het verleden van onze wereld en ga je op ontdekking door de geschiedenis. Maar wees voorbereid! De reis kan eventuele gevaren met zich meebrengen… Tot snel! Deze workshop wordt twee keer gegeven en bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Ronde 1
1 februari, 8 februari en 15 februari (inschrijving geopend)

Ronde 2
1 maart, 8 maart en 15 maart (inschrijving nog niet geopend)

Ontwerp je eigen taal

Iedere dag gebruiken we taal om met elkaar te kunnen praten, maar wat is nu eigenlijk een taal? Wat hebben we in een taal nodig om in deze taal met elkaar te kunnen praten? Kunnen we zelf een nieuwe taal ontwerpen en deze dan ook gebruiken? Dat is wat je in deze workshop gaat ontdekken! Ontwerp je eigen taal en probeer een kort gesprekje in jouw eigen taal te voeren.

Ronde 1
1 februari, 8 februari en 15 februari (inschrijving geopend)

Je kunt je nu inschrijven voor de workshops Ontwerp je eigen taal en Tijdreizen!

Indien de workshop van je keuze vol is, dan kan het zijn dat je in de andere workshop wordt geplaatst die wel vrij is. Dit laten we je natuurlijk weten!