Assink lyceum komt in actie voor Turkije en Syrië

13-02-2023

Op maandag 6 februari heeft een verschrikkelijke ramp het leven van tienduizenden mensen in Turkije en Syrië volledig veranderd. Meerdere krachtige aardbevingen en naschokken hebben een enorme schade aangericht. Duizenden mensen zijn al overleden en vele anderen raakten gewond. In Nederland wordt via giro 555 geld ingezameld om de slachtoffers te helpen. Ook het Assink lyceum slaat de handen ineen om de slachtoffers een hart onder de riem te steken.  

Benefietbijeenkomst

De locatie Rekkenseweg organiseert een benefietbijeenkomst. Op woensdag 15 februari, tussen 17.00 en 19.00 uur, is er in school van alles te doen en te beleven. Er is muziek, eten en drinken, spelactiviteiten, een veiling, een silent disco en nog veel meer. Allemaal bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. Iedereen is van harte welkom! Daarnaast krijgen de leerlingen een activiteitenkaart, waarop zij kunnen aangeven wat zij gaan doen om geld in te zamelen. Dat kan bijvoorbeeld een klusje zijn voor opa of oma, deelnemen aan de sponsorloop of meehelpen in de organisatie. 

10-daagse taartenactie

Ook de locatie Parallelweg zit niet stil. Afgelopen week deden de leraren al een oproep om noodzakelijke goederen in te leveren bij de locaties of te brengen naar de moskee in Lochem. Daar is veel binnengekomen. De partner van een van de leraren is inmiddels zelf onderweg naar het rampgebied om de goederen af te leveren. Daarnaast gaat er op Valentijnsdag een 10-daagse actie van start om de slachtoffers een warm hart toe te dragen. Er worden heerlijke taarten gebakken die je kunt bestellen. Er is keuze uit monchou taart, appeltaart en zandkoekjes. Bestellen kan van 14 tot 24 februari. Een bestelling kun je plaatsen door een appje te sturen naar: 06-46106221. Tijdens Valentijnsdag worden er in de pauze chocoladeharten en hartensnoepjes verkocht. 

       

Inzamelingsactie PW

Ga terug