Technologisch Centrum

Maak kennis met de beroepen van de toekomst

Zelf een spelcomputer bouwen? Of een honderd procent duurzame auto ontwerpen? In het Technologisch Centrum op de locatie Rekkenseweg ga je aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Naast werken met bestaande technieken, maak je kennis met o.a. virtual reality (VR), 3D-printen, lasercutter, augmented reality en drones. Wij willen hiermee graag jou en jouw toekomstige klasgenootjes enthousiast maken voor techniek en technologie! Want techniek kom je overal tegen en is overal in verweven. Door in het Technologisch Centrum aan de slag te gaan bereid jij je voor op de beroepen van de toekomst, die waarschijnlijk nu nog niet eens bestaan.

In het Technologisch Centrum bevinden zich, naast de apparatuur en machines, ook plekken waar je kunt presenteren en in groepjes kunt overleggen. Je bedenkt creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele thema’s als duurzaamheid, hergebruik of energietransitie. Deze thema's komen uit de 7 werelden van de techniek. Eenmaal vertrouwd met de apparatuur en machines, dan kun je de opgedane kennis inzetten bij het oplossen van je eigen geformuleerde onderzoeksvragen of opdrachten. We zoeken ook de samenwerking op met het bedrijfsleven. Het kan dus zo maar zijn dat je echt aan het werk gaat voor een bedrijf! Op deze manier leer je niet alleen binnen, maar ook buiten de school.

Ook de locaties Van Brakelstraat en Bouwmeester krijgen een Technologisch Centrum. Het schooljaar 2021-2022 wordt gebruikt om het project op te starten.