Nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuws items. Je kunt per item doorklikken voor meer informatie. 

In memoriam Bram Freriks

6 januari 2022

Op 31-12-2021 ontvingen we het verdrietige bericht dat onze leerling Bram Freriks plotseling om het leven is gekomen. We zijn verbijsterd en erg verdrietig door het overlijden van onze leerling uit 1 havo/vwo.

Lees meer

Kaarsje

Bestuurlijke fusie Staring College en Assink lyceum is officieel een feit

23 december 2021

De medezeggenschapsraden en raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College hebben ingestemd met een bestuurlijke fusie. Zo zijn we verzekerd van onderwijs in onze regio dat toekomstbestendig en financieel gezond is. Ouders, leerlingen, medewerkers, externe stakeholders en vakbonden zijn inhoudelijk betrokken bij deze keuze. Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe bestuur onder de naam Portuur.

Lees meer

Logo Portuur

Nieuwe coronamaatregelen

19 december 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 december 2021 moeten we helaas onze school sluiten. Uitgangspunten voor de genomen besluiten zijn: Veiligheid voor leerlingen en medewerkers staan voorop. Bij al onze activiteiten geldt dat ieder zich strikt houdt aan de basismaatregelen. Aanvullend wordt daarbij ook binnen onze scholen de 1,5 meter maatregel -daar waar mogelijk- in acht genomen.

Lees meer

Corona (Large)

Bijzondere kunstwerken over duurzaamheid

13 december 2021

Bijzondere kunstwerken van leerlingen over duurzaamheid gepresenteerd bij kringloop Wawollie!

Lees meer

Plantentas

Paarse Vrijdag

9 december 2021

Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag. In het kort staan we stil bij het feit dat (zelf)acceptatie van de LGBTIQ+ gemeenschap in de maatschappij nog niet overal vanzelfsprekend is. Daarnaast willen we duidelijk maken dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is en dat gelijkheid en positiviteit belangrijke normen zijn.

Lees meer

Paarse Vrijdag

D&P opdracht Assink lyceum wint 'Best Practice Award'

6 december 2021

Creativiteit in coronatijd. Marieke Willink, docent van het Assink lyceum, moest een alternatieve afsluitende opdracht bedenken voor het vak ‘Ondernemen’, dat onderdeel uitmaakt van het vmbo bovenbouwprofiel Dienstverlening & Producten. 

Lees meer

Dragons Den

Geldinzameling voor het Duchenne Parents Project

15 november 2021

Vrijdag 17 oktober vond de jaarlijkse sponsorloop van het Assink lyceum plaats. Dit jaar liepen de eerste- en tweedejaars leerlingen van de locatie Bouwmeester de longen uit hun lijf voor Team Finnspiration. Team Finnspiration zet zich al jarenlang in om geld in te zamelen voor Duchenne Parents Project.

Lees meer

Assinkloop

Versoepeling coronamaatregelen

24 september 2021

Vanaf 25 september aanstaande zijn versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Het heeft voor het Kabinet de hoogste prioriteit om dit jaar de onderwijsactiviteiten op een reguliere wijze door te laten gaan. We zijn blij dat een aantal maatregelen komt te vervallen.  

Lees meer

Corona (Large)