Nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuws items. Je kunt per item doorklikken voor meer informatie. 

Leerlingen in actie voor goede doel: SterrenStralen

24 november 2022

Al sinds 2004 houdt SterrenStralen haar jaarlijkse kerstactie voor kinderen in de knel. Met een gigantische kerstboom op de gemeentegrens van Neede, Eibergen en Haaksbergen (nabij het voormalige Danspaleis) worden 'sterren' ontstoken ter nagedachtenis aan een bijzonder iemand.

Lees meer

Sterrenstralen Kaart2

Terugblik Assink College Tour met Eus

24 november 2022

Woensdagavond 23 november was Özcan Akyol (ook bekend als Eus) te gast op onze thema-avond die in het teken van lezen stond. Onze ouderraad heeft samen met het Assink lyceum deze avond georganiseerd met als doel het lezen meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Thumbnail 6Dda8484 B873 4799 A933 7E5091bed5f2

Leuke activiteiten ISK-leerlingen

21 november 2022

De Oekraïense leerlingen krijgen in Neede onder andere les in Nederlands, Engels, en wiskunde. Maar er staan ook regelmatig leuke activiteiten op de agenda.

Lees meer

Nr 3 Musical

Assink College Tour met Özcan Akyol

15 november 2022

Het Assink lyceum organiseert meerdere keren per jaar voor de ouders van hun leerlingen een speciale bijeenkomst: Assink College Tour. Ouders, medewerkers en een aantal leerlingen gaan dan met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. Woensdag 23 november staat de eerstvolgende editie gepland.

Lees meer

Eus

Magazine voor nieuwe brugklassers

14 november 2022

Hoe verlopen de eerste weken op school? Hoe ziet een schooldag eruit? Wat is het allerleukste in de brugklas? Speciaal voor leerlingen van de basisschool hebben wij een magazine gemaakt met veel leuke informatie die je als aanstaande brugklasser niet wilt missen.

Lees meer

221110 Magazine

Assink lyceum valt in de prijzen met Twents Scholieren Filmfestival

7 november 2022

Afgelopen vrijdag, 4 november, was het een spannende dag voor enkele tweedejaars leerlingen van het Assink lyceum. Het Twents scholieren filmfestival vond namelijk plaats!

Lees meer

83Ad66a4 7D1b 4780 9A2a 67Da8fcc7e0f

Leefstijlprogramma voor voortgezet onderwijs geïntroduceerd

7 november 2022

Bijna iedereen vindt zijn of haar gezondheid belangrijk. Door gezond te leven verklein je de kans op ziekten en helpt het je om langer fit te blijven. Een gezonde leefstijl bereik je door op fysiek en mentaal vlak de juiste keuzes te maken.

Lees meer

Skills4life

ISK-leerlingen bezig met thema ‘herfst’ en Halloween

26 oktober 2022

Vorige week hebben de Oekraïense leerlingen van de ISK (Internationale Schakelklas) in Neede een fantastische lesweek gehad met de 'herfst' als thema. Ze hebben prachtige pompoenen gemaakt, waarbij ze moesten boren, snijden en kleuren.

Lees meer

ISK

Wolkenjagers: een ‘huisgemaakte’ musical van het Assink lyceum

18 oktober 2022

Leerlingen van het Assink lyceum van de locatie Bouwmeester in Haaksbergen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een musical, genaamd Wolkenjagers. Het is niet zomaar een musical. Het verhaal, de liedjes, de choreografie, décor, kostuums; alles is door leerlingen én docenten van het Assink lyceum in elkaar gezet.

Lees meer

Musical Wolkenjagers

Assink Film Festival in De Kappen in Haaksbergen

11 oktober 2022

Op donderdag 13 oktober vindt er in De Kappen in Haaksbergen het Assink Film Festival plaats. Tijdens dit speciale evenement worden de beste filmpjes getoond die de leerlingen uit leerjaar 2 van het Assink lyceum helemaal zelf hebben gemaakt, van idee tot uitwerking.

Lees meer

Project Water2

Bezoek voorstelling Corpus Delicti

3 oktober 2022

Op 15 september zijn we met een groep 5V-leerlingen en een paar 6V-leerlingen naar het Wolfgang Borchert Theater in Münster gegaan. We zijn daar samen met een groep leerlingen uit Almelo naar de voorstelling van Corpus Delicti, een roman die we in de les behandelen, geweest.

Lees meer

Wolfgang Borchert Theater

Vwo-plus ontvangt interessante gastspreker

12 september 2022

Leerlingen uit leerjaar 3 ontvingen bij de vwo-plus les een gastspreker: uitvinder, ondernemer en professor Gregor Luthe inspireerde ons 80 minuten lang. Hij vertelde ons over zijn jeugd, zijn opleidingen, zijn werk voor de Verenigde Naties, zijn ideeën en uitvindingen en hoe hij zelfstandig ondernemer werd.

Lees meer

Gastspreker Luthe

Nieuwe inrichting Werkleercentra

30 juni 2022

Business manager Rob Stöver van Gispen werkte de afgelopen maanden samen met onderhoudsmedewerker Paul Sak van het Assink lyceum aan de inrichting van de vier nieuwe werkleercentra; drie op locatie Bouwmeester in Haaksbergen voor de onderbouw en bovenbouw havo en vwo en één op de locatie Rekkenseweg in Eibergen voor de brede onderbouw.

Lees meer

Gispen Education Project Interior View Of Assink Lyceuym In Haaksbergen 15A6317

Bezoek uit Duitsland

29 juni 2022

Op maandag 20 juni mochten de leerlingen in het kader van vwo-plus internationalisering uit leerjaar 1 bezoek uit Duitsland ontvangen. 19 leerlingen en 2 docentes van de Sekundarschule Horn Bad Meinberg (bij Paderborn), kwamen voor een 3-daags bezoek naar Haaksbergen. Onze leerlingen hadden eerder al via het online platform eTwinning kennis gemaakt met de Duitse leerlingen. Extra leuk dus dat we elkaar nu in het echt konden ontmoeten.

Lees meer

Foto Uitwissling

Feestelijke afsluiting van het schooljaar

23 juni 2022

Aan het einde van het schooljaar is het voor leerlingen tijd voor ontspanning! Alle locaties hebben een eigen programma samengesteld om het schooljaar af te sluiten. Zo ook de locatie Rekkenseweg. Zij sluiten af met een vele culturele en sportieve activiteiten en workshops!

Lees meer

Afsluiting Schooljaar2

Slimme handen

16 juni 2022

Het Assink lyceum biedt met het project “Slimme handen” een kijkje in de school en in het werkveld. We bieden als school een project voor leerlingen van groep 8 die graag willen leren vanuit de praktijk. Het doel hierbij is om kinderen plezier te laten beleven aan het werken met hun handen en om leerlingen bewust te maken van de keuzes en richtingen die er allemaal zijn.

Lees meer

Slimme Handen

Hoera voor alle gelaagden!

15 juni 2022

Onze vmbo-g/tl-, havo- en vwo-leerlingen kregen vorige week al het verlossende telefoontje. Vandaag hebben alle vmbo-bb en vmbo-bk leerlingen ook eindelijk de uitslag gekregen. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! Moet je nog een herexamen doen?

Lees meer

220609 Examenuitslag

In de pauze naar buiten!

24 mei 2022

Het veld aan de locatie van Brakelstraat van het Assink lyceum wordt steeds verder omgetoverd tot sportveld. Zo stimuleren we leerlingen steeds meer om lekker te gaan bewegen!

Lees meer

Voetbalboarding

Deelname First LEGO League

11 mei 2022

De locatie Rekkenseweg heeft met twee teams deelgenomen aan de First LEGO League in de Achterhoek. Daar gingen zij de strijd aan met de leerlingen van andere scholen. De regiofinale vond plaats bij de DRU in Ulft. In totaal deden er zeven teams mee. In de prachtige oude fabriekshallen konden de leerlingen helemaal losgaan met allerlei moderne High Tech spullen.

Lees meer

First Lego League

Geslaagdendiner

26 april 2022

Eindelijk was het dan zover. Donderdag 21 april 2022 weer het Geslaagdendiner op de locatie Bouwmeester voor alle examenkandidaten van dit schooljaar. Een feestelijke bijeenkomst waarbij de leraren en andere medewerkers de leerlingen hebben getrakteerd op een heus 3-gangen diner.

Lees meer

IMG 0219

In Tubantia: Havo-afdeling van Assink lyceum telt weer mee dankzij maatwerk

22 april 2022

Wonderbaarlijk herstel, in twee jaar tijd van zeer zwak naar de top. Havo-afdeling van Assink lyceum telt weer mee dankzij maatwerk. Twee jaar geleden kreeg de havo-afdeling van het Assink lyceum nog het predicaat 'zeer zwak', afgelopen examenjaar belandde het met de examenscores bij de beste 5 procent van het land. Een wonderbaarlijk herstel, mede dankzij het nieuwe Talentgericht Onderwijs. Maatwerk is troef.

Lees meer

Ruud En Barbara

Samen naar de film

14 april 2022

Een bijzondere samenwerking in Haaksbergen. Op woensdag 20 april en donderdag 21 april bezoeken de leerlingen van het Assink lyceum Bouwmeester onderbouw een film in het Theater de Kappen. Meer dan 500 leerlingen bekijken dan de film Oorlogswinter of Mijn beste vriendin Anne Frank. Na afloop wordt hen door Menotti en het Assink lyceum een ijsje aangeboden. Daarnaast ontvangen de leerlingen en herdenkingsspeldje.

Lees meer

Fakkel

Uitnodiging Assink lyceum Tour 11 april

4 april 2022

Op maandagavond 11 april van 19.30 - 21.15 uur nodigen wij ouders, leraren en onderwijsondersteunend personeel (OOP) uit voor de startavond van Assink lyceum Tour. Assink lyceum Tour is een nieuw initiatief waarbij ouders/verzorgers, leraren, onderwijsondersteunend personeel en later ook leerlingen samen nadenken, spreken en kennis delen over maatschappelijk relevante thema’s.

Lees meer

Shutterstock 736812313 (Large)

Activiteitenmarkt Oekraïne

21 maart 2022

Waartoe een spontaan idee al niet kan leiden… Annelot Kamp uit de eerste klas van het Assink lyceum opperde om een actie te houden voor Oekraïne. Ze wilde graag iets doen, zodat zij en haar klasgenoten zich minder machteloos zouden voelen.

Lees meer

Enveloppen Trekken

Schoolsluiting in verband met storm

18 februari 2022

In verband met de verwachte storm Eunice en om iedereen de gelegenheid te bieden veilig thuis te komen, sluit de school vandaag om 12.10 uur.

Lees meer

Storm (Large)

Samen leren en samenwerken met leeftijdsgenootjes uit het buitenland

17 februari 2022

De samenleving en arbeidsmarkt worden steeds internationaler. Daarom is het zo belangrijk om leerlingen de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen om optimaal te kunnen functioneren in deze geglobaliseerde omgeving. Leerlingen uit klas 1 van vwo-plus leren dit tijdens het project ‘Daily-life – an international exchange’.

Lees meer

Internationalisering (Large)

In Tubantia: TikTok of tafeltennis in de pauze?

8 februari 2022

Assink lyceum gaat voor vignet Gezonde School en leerlingen doen mee. Wat doe je als scholieren in de pauze binnen massaal op hun telefoon zitten te staren? Dan verzin je een leuker alternatief. Sportdocent Patrick Noordink daagt de leerlingen van het Assink lyceum uit. „Dit is toch veel gezonder?”

Lees meer

Gezonde School Van Brakelstraat

Versoepelingen

26 januari 2022

Op de persconferentie van dinsdag 25 januari heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd waar we zo lang naar hebben uitgekeken. Goed nieuws! Ook voor het onderwijs.

Lees meer

Corona (Large)

In memoriam Bram Freriks

6 januari 2022

Op 31-12-2021 ontvingen we het verdrietige bericht dat onze leerling Bram Freriks plotseling om het leven is gekomen. We zijn verbijsterd en erg verdrietig door het overlijden van onze leerling uit 1 havo/vwo.

Lees meer

Kaarsje

Bestuurlijke fusie Staring College en Assink lyceum is officieel een feit

23 december 2021

De medezeggenschapsraden en raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College hebben ingestemd met een bestuurlijke fusie. Zo zijn we verzekerd van onderwijs in onze regio dat toekomstbestendig en financieel gezond is. Ouders, leerlingen, medewerkers, externe stakeholders en vakbonden zijn inhoudelijk betrokken bij deze keuze. Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe bestuur onder de naam Portuur.

Lees meer

Logo Portuur

Nieuwe coronamaatregelen

19 december 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 december 2021 moeten we helaas onze school sluiten. Uitgangspunten voor de genomen besluiten zijn: Veiligheid voor leerlingen en medewerkers staan voorop. Bij al onze activiteiten geldt dat ieder zich strikt houdt aan de basismaatregelen. Aanvullend wordt daarbij ook binnen onze scholen de 1,5 meter maatregel -daar waar mogelijk- in acht genomen.

Lees meer

Corona (Large)

Bijzondere kunstwerken over duurzaamheid

13 december 2021

Bijzondere kunstwerken van leerlingen over duurzaamheid gepresenteerd bij kringloop Wawollie!

Lees meer

Plantentas

Paarse Vrijdag

9 december 2021

Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag. In het kort staan we stil bij het feit dat (zelf)acceptatie van de LGBTIQ+ gemeenschap in de maatschappij nog niet overal vanzelfsprekend is. Daarnaast willen we duidelijk maken dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is en dat gelijkheid en positiviteit belangrijke normen zijn.

Lees meer

Paarse Vrijdag

D&P opdracht Assink lyceum wint 'Best Practice Award'

6 december 2021

Creativiteit in coronatijd. Marieke Willink, docent van het Assink lyceum, moest een alternatieve afsluitende opdracht bedenken voor het vak ‘Ondernemen’, dat onderdeel uitmaakt van het vmbo bovenbouwprofiel Dienstverlening & Producten. 

Lees meer

Dragons Den

Geldinzameling voor het Duchenne Parents Project

15 november 2021

Vrijdag 17 oktober vond de jaarlijkse sponsorloop van het Assink lyceum plaats. Dit jaar liepen de eerste- en tweedejaars leerlingen van de locatie Bouwmeester de longen uit hun lijf voor Team Finnspiration. Team Finnspiration zet zich al jarenlang in om geld in te zamelen voor Duchenne Parents Project.

Lees meer

Assinkloop

Versoepeling coronamaatregelen

24 september 2021

Vanaf 25 september aanstaande zijn versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Het heeft voor het Kabinet de hoogste prioriteit om dit jaar de onderwijsactiviteiten op een reguliere wijze door te laten gaan. We zijn blij dat een aantal maatregelen komt te vervallen.  

Lees meer

Corona (Large)